Завантаження ...
banner

На скільки прозора і відкрита ніжинська влада?

12 листопада у будівлі міськвиконкому відбулась презентація Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України. Відкритість і прозорість є основними умовами для зменшення рівня корупції

рейтинг, прозорість, відкритість, влада

12 листопада у будівлі міськвиконкому відбулась презентація Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України. Відкритість і прозорість є основними умовами для зменшення рівня корупції.

Всі присутні мали можливість прослухати цікаву інформацію від молодих і амбітних координаторів Transparency International Ukraine, програм «Прозорі міста» (Transparent cities) та ProZorro

рейтинг, прозорість, відкритість, влада

Як було зазначено, головною запорукою розвитку міста є співпраця ніжинської громади, бізнесу і влади. Тільки конструктивний діалог і пропозиції, прислухання ніжинської влади до громадян і зменшення протистояння, можуть вивести наше місто на якісно новий рівень.

В Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України Ніжин перебуває на 39 місці. Спеціалісти за методологією Transparency International Ukraine (Українське представництво міжнародної антикорупційної організації) проаналізували сайт Ніжинської міської ради і відповіді міської ради на запити. Аналіз робили на основі 13 сфер діяльності міськради.

В загальному Рейтингу прозорості міст станом на 25 жовтня 2018 року, Ніжин посідає 10 місце.

Для покращення прозорості Ніжина, Transparent cities надало ряд рекомендацій:

рейтинг, прозорість, відкритість, влада
рейтинг, прозорість, відкритість, влада
рейтинг, прозорість, відкритість, влада

Координатор ProZorro розповіла про важливість впровадження відкритих аукціонів. Зазначимо, що Ніжин вже користується ProZorro, але не так активно як деякі міста України.

Взагалі, на аукціон виставляють не тільки майно, а й права оренди, права на розміщення реклами чи проведення ярмарків, а також об’єкти малої приватизації. На таких аукціонах вартість може збільшуватись до десятка разів, а місто відповідно отримуватиме від продажу більше грошей, ніж зазвичай.

Також, для підняття Ніжина у рейтинговій таблиці і для розвитку бізнеса, на презентацію завітала керівник сектору комунікацій BRDO (Офіс ефективного регулювання: вдосконалюємо регулювання через партнерство держави і бізнесу) Тетяна Коврига. Вона розповіла про переваги платформи Start Business Challenge. Цей державний інфосервіс, який містить покрокові інструкції для започаткування власної справи. Всю необхідну достовірну інформацію для реєстрації бізнесу підприємці можуть отримати в єдиному місці – швидко і безкоштовно.

рейтинг, прозорість, відкритість, влада

Створивши власний кабінет на інфосервісі Start Business Challenge, ніжинська влада матиме можливість надати мешканцям Ніжина максимально детальну інформацію для відкриття бізнесу:
 
- скільки процедур треба пройти,
- які документи отримати, 
- куди саме звертатись, 
- скільки це коштує і займає часу.

«Прозорість і доступність необхідної інформації - це довіра, cприятливий бізнес-клімат і гроші, що несуть у місто інвестори. Start Business Challenge - це сервіс, що допомагає підприємцям легше відкрити власну справу, а містам - стати більш успішними й процвітаючими», - акцентує Тетяна Коврига.

Нікітіна Наталія

рейтинг, прозорість, відкритість, влада

рейтинг, прозорість, відкритість, влада

рейтинг, прозорість, відкритість, влада

рейтинг, прозорість, відкритість, влада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: