Завантаження ...
banner

У Ніжині прощалися з керівником Центру польської культури

12 листопада ніжинці прощалися з відомою землячкою польського походження Феліксою Бєлінською. Її не стало 9 листопада. Втомлене серце зупинилося на 79 році життя. Ще зовсім недавно вона зустрічала польську делегацію в місті

Фелікса Белінська, прощання

12 листопада ніжинці прощалися з відомою землячкою польського походження Феліксою Бєлінською. Її не стало 9 листопада. Втомлене серце зупинилося на 79 році життя.

Ще зовсім недавано вона зустрічала польську делегацію в місті, була активна, сповнена планів на майбутнє. Проте... була.... 


У далекому 2004 році вона очолила Ніжинську культурно-просвітницьку Спілку громадян польського походження «Астер», стала ініціатором створення Центру польської культури. З її ініціативи в місті щорічно проходили фестивалі польської культури, гостями якого завжди були високі гості з посольства та консульства Польщі в Україні. 

Один відомий ніжинський краєзнавець, історик про Феліксу Бєлінську відзначив, що вона мала унікальний талант. Бути патріотом Польщі і так любити Україну, і в своїй громадській роботі вона це поєднувала, зближувала дві культури... Вона жила з любов’ю як до Польщі, так і до України.

В останню путь провели активного громадського діяча багато соратників, друзів, однодумців. Вшанували пам’ять Фелікси Бєлінської представники влади міста та району, освітяни.

Вічна і світла пам'ять.

За матеріалами Ніжинська міська газета "Вісті"

Фелікса Белінська, прощання

Фелікса Белінська, прощання

Фелікса Белінська, прощання

Фелікса Белінська, прощання

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: