Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська центральна бібліотека чекає на нові книги: сюжет "Громадського"

За останні 2 роки в Україні, в рамках реформування Української культури, створили декілька нових інституцій, які мають просувати українську культури за кордон під крилом МЗС. Українська книга ще у 2016 році отримала свій інститут

сюжет, центральна бібліотека

За останні 2 роки в Україні, в рамках реформування Української культури, створили декілька нових інституцій, які мають просувати українську культури за кордон під крилом МЗС.

Українська книга ще у 2016 році отримала свій інститут, який запускався з боями і повноцінно запрацював тільки цього року. Що правда, з поправкою на те, що із запланованого вдалося отримати гроші тільки на інституційний розвиток та оновлення бібліотечних фондів.

«Громадське» завітало до Центральної міської бібліотеки Ніжина, щоб побачити чим тут живуть і на скільки нам потрібна програма інституту.

На програму оновлення бібліотечних фондів в Україні, уряд виділяє 120 мільйонів гривень. 

У Ніжинській центральній бібліотеці дуже чекають цього поповнення, хоч і мають у своєму фонді 130 тисяч книжок. Але фонд потребує серйозного оновлення.

Директорка Ніжинської міської централізованої бібліотечної системи - Олена Єкименко говорить, що за останні 26-27 років це перше таке масове поповнення бібліотечних фондів.

Постійні читачі в бібліотеці – люди старшого віку, що за десятиліття встигли перечитати безліч книжок. І тому чекають на нові надходження.

Олена Єкименко очікує, що завдяки новому поповненню до бібліотеки повернеться молодь.

Детальніше дивіться у сюжеті «Громадського»:

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: