Завантаження ...
banner
banner

На скільки ще можуть підвищити вартість проїзду у ніжинських маршрутках

Ще 6 листопада на черговому засіданні виконкому було дано доручення начальнику відділу економіки Тетяні Гавриш щодо розрахунків вартості проїзду у міському пасажирському транспорті по маршрутах № 39, 4, 7, 14, 15

тариф, розрахунок, відділ економіки, перевізники

Ще 6 листопада на черговому засіданні виконкому було дано доручення начальнику відділу економіки Тетяні Гавриш щодо розрахунків вартості проїзду у міському пасажирському транспорті по маршрутах № 39, 4, 7, 14, 15. Та по маршрутах № 1, 2, 5, 16. Перевіряли достовірність наданих ніжинськими перевізниками розрахунків.

15 листопада Тетяна Миколаївна озвучила результати перевірки і розрахунок вартості проїзду у міському транспорті Ніжина. Перевізники виправили всі неточності на які звернув увагу відділ економіки Ніжинської міської ради.

Середня собівартість тарифу склала 8 грн 20 коп. Це чисто арифметично розрахований середній тариф. І це без маршрутів № 11, 12, 13 і 8, де згідно розрахунків університету вартість проїзду складає 13-16 грн. 

Як зазначила начальник відділу економіки, різниця в порівнянні з даними Чернігівського національного технологічного університету по кожному маршруту – незначна:

– 7, 82 грн на маршруті № 1, № 2 (збільшено на 7 коп.);

– 7, 25 грн на маршруті № 39 (зменшено на 8 коп.);

– 7, 62 грн на маршруті № 4 (збільшено на 5 коп.);

– 9, 28 грн на маршруті № 5 (зменшено на 1 коп.);

– 9, 11 грн на маршруті № 7 (зменшено на 8 коп.);

– 11, 74 грн на маршруті № 14 (зменшено на 30 коп.);

– 5, 81 грн на маршруті № 15 (зменшено на 5 коп.);

– 7, 54 грн на маршруті № 16 (збільшено на 4 коп.).

Нагадаємо, що тариф 5, 50 є тимчасовим і його приймали на вимогу перевізників, які вже не могли чекати завершення обрахунку пасажиропотоку і вимагали підвищення вартості проїзду.
Заступник міського голови Григорій Олійник сказав наступне: "Люди з Мигалівки вже не говорять про ціну. Їх цікавить своєчасність прибуття автобусу для того, щоб дістатися до роботи, дітей довезти до дитсадка чи до школи або виїхати в поліклініку чи на базар. 

За весь час діяльності на ринку перевізникам ні разу не був встановлений економічно обґрунтований тариф для того, щоб говорити про оновлення транспорту. Аби уникнути будь-яких незрозумілих ситуацій, потрібно застосувати валідатори й прописати в умовах конкурсу GPS-навігатори. Тоді мінімальна ціна проїзду зросте на 7 % до тарифу, який ми з Вами будемо затверджувати".

На нові умови конкурсу можливо будуть надані саме такі пропозиції.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: