Завантаження ...
banner

На Чернігівщині на кожну тисячу чоловічого населення припадає 1201 жінка

19 листопада у світі відзначають Міжнародний день чоловіків. В Україні, як і в більшості країн ЄС, чоловіча стать менш чисельна за жіночу. Проте є й країни, де чисельна перевага за чоловіками (Люксембург, Мальта та Швеція)

чоловіки, демографія, статистика

19 листопада у світі відзначають Міжнародний день чоловіків.

В Україні, як і в більшості країн ЄС, чоловіча стать менш чисельна за жіночу. Проте є й країни, де чисельна перевага за чоловіками (Люксембург, Мальта та Швеція).

На Чернігівщині 45% усього населення складають чоловіки (460 тис.). 

У розрахунку на кожну тисячу чоловічого населення припадає 1201 жінка. І це при тому, що хлопчиків на світ з'являється більше, ніж дівчаток. 

У 2017 році серед народжених – 3822 хлопчики та 3751 дівчинка.

Чоловіки Чернігівщини одні з найстарших в Україні. За розрахунками, їхній середній вік –  40 років, проте вони в середньому на 6 років молодші за жінок.

Одружуються найчастіше представники сильної статі у віці 25–29 років. У цьому ж віці здебільшого вони стають батьками. Проте хатніми справами чоловіки займаються менш активно, ніж жінки, тому вони очолюють лише 41% домогосподарств в області. 

Традиційно «чоловічими» сферами прикладання праці є сільське господарство, промисловість, будівництво та транспорт. За виконану роботу чоловіки отримують винагороду майже на чверть вищу, ніж жінки та відпрацьовують більше робочого часу.

Більш освіченими прагнуть бути жінки. Так, у коледжах, технікумах, училищах юнаки складають понад третину (36%)  студентів, в університетах, академіях, інститутах – 47%. 

Чоловіки на Чернігівщині, як і в Україні в цілому, живуть менше, ніж жінки: їхня середня очікувана тривалість життя при народженні – 66 років, а жінок – 77.  

Головне управління статистики у Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: