Завантаження ...
banner
banner

Позиція громадськості Ніжина

19 листопада до Ніжинської єпархії УПЦ Московського патріархату громадськість Ніжинщини віднесла звернення на ім’я Архієпископа Климента з проханням підтримати утворення в Україні Єдиної помісної православної церкви, як такої що отримала благословення від Вселенського патріархату

Церква, релігія

19 листопада до Ніжинської єпархії УПЦ Московського патріархату громадськість Ніжинщини віднесла звернення на ім’я Архієпископа Климента з проханням підтримати утворення в Україні Єдиної помісної православної церкви, як такої що отримала благословення від Вселенського патріархату.

Реакцією Ніжинської єпархії УПЦ МП на звернення громадськості стало звинувачення на офіційному сайті єпархії у тому, що «влада Ніжина вимагає від священників визнати війну на Донбасі братовбивчою». Хоча таких вимог ані громадськість, ані влада у зверненні не висувала.

У тексті йдеться про те, що «керівництво і частина духовенства Московської патріархії активно підтримує проросійську позицію та братовбивчу війну замість того, аби переконувати православних не підтримувати безбожні слова і керівництво Кремля». Фраза «братовбивча війна» була написана у контексті, що на сході нашої країни дійсно гинуть наші українські брати, сестри, сини та доньки від рук російських окупантів за підтримки бойовиків-сепаратистів, які ні в якому разі не можуть бути братами українському народу.

Використання Архієпископом Климентом фрази «братовбивча війна», і нібито примушування влади від священників визнати війну на Донбасі братовбивчою – це звичайна спекуляція та зневага до України, і громади Ніжинщини, зокрема.

Громадськість Ніжинщини

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: