Завантаження ...
banner

У Ніжині завершили формування "Стіни Героїв"

23 травня 2018 у Ніжині було започатковано громадську ініціативу під гаслом "Стіна Героїв", повідомляє nizhen.com.ua. Для цього було задіяно історичний будинок на вулиці Широкомагерській біля школи № 10


23 травня 2018 у Ніжині було започатковано громадську ініціативу під гаслом "Стіна Героїв", повідомляє nizhen.com.ua.
 
Для цього було задіяно історичний будинок на вулиці Широкомагерській біля школи №10, де було розміщено меморіальні таблиці з іменами Миколи Росіневича, Івана Хімченка, Михайла Шкляренка, уродженців Ніжина, героїв Української революції (1917-1921). 

На Покрову 14 жовтня на цій же стіні за ініціативи і коштом громадських активістів було відкрито меморіальні таблиці борцям за волю України минулого й сьогодення, чиї імена пов’язані з Ніжином,: Роману Бжеському, Павлові Шандруку, Йосипу Позичанюку, Андрію Юрзі.

Завершення формування "Стіни Героїв" відбулося 23 листопада - на встановлених меморіальних таблицях закарбовано імена видатних ніжинських полковників періоду національно-визвольної війни другої половини 17 століття : Прокопа Шумейка, Івана Золотаренка, Романа Ракушки-Романовського, Григорія Гуляницького. 

Додано також ім'я ніжинця Олексія Шепелюка, героїчно полеглого на сході України у сучасній війні з Росією. 

Надалі новостворений об'єкт "Стіна Героїв" має бути внесений до реєстру пам'яток культурної спадщини, задіяний в обіг з метою національно-патріотичного виховання молоді та як важливий пункт туристичного маршруту.









Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: