Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський ліцей святкуватиме 25-річчя

30 листопада у Ніжині будуть відзначати 25-річчя Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя. Історія Ніжинського ліцею, як навчального закладу нового типу, розпочалася у 1993 році

ювілей, Ніжинський ліцей

30 листопада у Ніжині будуть відзначати 25-річчя Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя.

Історія Ніжинського ліцею, як навчального закладу нового типу, розпочалася у 1993 році, коли група викладачів-ентузіастів вирішила створити ліцей.

Несподівано швидко були відібрані учні, прийняті на роботу педагоги – і ліцей розпочав свій перший навчальний рік із першого жовтня 1993 року. Заняття проходили в гоголівському корпусі НДПІ ім. М. Гоголя.

Вже в жовтні 1994 року було прийнято рішення виконкому «Про відкриття на базі Ніжинського педінституту ліцею». Тоді він називався Ніжинський ліцей при Ніжинському державному педагогічному інституті імені М. В. Гоголя.

У 1996 році його було реорганізовано в Обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді, проте в його склад завжди входили обласні й міські класи, фінансування яких здійснювалось за кошти як міського, так і обласного бюджетів.

Ліцей упевнено розвивався. Він декілька разів змінював своє розташування, аж поки в 2000 році, завдяки знову ж таки спільним діям університету і міської влади, не отримав, нарешті, майже окреме приміщення: під навчальні класи було перебудовано кімнати гуртожитку №1.

Восени 2004 року відбулися зміни, що були надзвичайно небезпечні для ліцею: заклад було вилучено зі структури університету. Його майбутнє тепер виглядало досить сумнівним.

З метою збереження багаторічного досвіду співпраці ліцею та університету, створення умов для розширення зв’язків між закладами одразу ж було укладено Угоду про співпрацю між Управлінням освіти та Ніжинським державним університетом імені М. Гоголя щодо функціонування ліцею.

Саме під такою назвою і в такому статусі ліцей живе сьогодні, продовжуючи найкращі освітянські традиції, послідовно і наполегливо виконуючи свою місію, яка полягає у формуванні випускника – громадянина України, соціально компетентної, творчої, високоморальної особистості, здатної до самореалізаціїї й свідомого вибору власного місця в суспільстві. 

ювілей, Ніжинський ліцей
Коткова Ангеліна - найяскравіша учнівська перемога

Обдаровані учні – найдорогоцінніший скарб ліцею, найбільше досягнення закладу. 

Урочисті заходи до 25-річчя Ніжинського ліцею (концертно-вітальна програма "Двадцять п'ятий кадр") відбудуться 30 листопада 0 12.00 в актовій залі нового корпусу університету.

За матеріалами liceum.ndu.edu.ua 

ювілей, Ніжинський ліцей

ювілей, Ніжинський ліцей

ювілей, Ніжинський ліцей

ювілей, Ніжинський ліцей

ювілей, Ніжинський ліцей

ювілей, Ніжинський ліцей

ювілей, Ніжинський ліцей
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: