Завантаження ...
banner
banner

Заборона продажу алкоголю у нічний час: у Ніжині розглядають новий проект

28 листопада відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача

продаж, алкоголь, нічний час, заборона

28 листопада відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації під головуванням Андрія Деркача. Про це повідомляє Ніжинська міська рада

На початку засідання члени комісії розглянули проект рішення Ніжинської міської ради «Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у визначений час доби в місті Ніжині». 

Проект підготовлений враховуючи вимоги Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових».

Метою проекту є попередження вживання серед населення алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, визнання здоров’я людини найвищою соціальною цінністю, зменшення порушень громадського порядку та кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, врегулювання правових відносин суб’єктів господарювання. 

продаж, алкоголь, нічний час, заборона

Забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у місті Ніжині з 22:00 вечора до 08:00 години ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та святкові

Власники торгових об’єктів зобов’язуються інформувати покупців про прийняття такого рішення та забезпечити наявність інформаційних табличок про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових у зазначений цим рішенням час. 

Дане рішення покликане активізувати громаду міста на допомогу виявлення випадків порушень та спонукати приватний бізнес з розумінням і усвідомленням ставитись до виконання нового документу. 

Члени комісії підтримали та рекомендували винести проект на розгляд депутатської постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: