Завантаження ...
banner
banner

Міський голова розповів про заходи, які стосуються введення воєнного стану у Ніжині

На засіданні виконавчого комітету, міський голова Анатолій Лінник надав роз'яснення щодо введення воєнного стану у деяких областях України, а зокрема і на Чернігівщині, та по тим заходам, що вживаються у місті Ніжин

міський голова, Анатолій Лінник, воєнний стан, заходи, Ніжин

На засіданні виконавчого комітету, міський голова Анатолій Лінник надав роз’яснення щодо введення воєнного стану у деяких областях України, а зокрема і на Чернігівщині, та по тим заходам, що вживаються у місті Ніжин. 

«Першочергова мета цих заходів – це посилення оборонної здатності України, а особливо областей, які межують з територією Російської Федерації. Проводяться заходи, щодо посилення захисту населення і території, а також підвищення бойової готовності військових частин.

На території міста Ніжина відповідні заходи проводяться перш за все у повторному обстеженні бомбосховищ, укриттів, на випадок необхідності їх використання. Також заходи щодо перевірки мобілізаційних резервів, мобілізаційних планів та необхідності поповнення цих матеріальних резервів.

Розглядаються питання щодо розгортання та роботи роти-охорони на території міста Ніжина. Посилення контролю і охорони пропускного режиму об’єктів життєзабезпечення міста Ніжина, органів управління.

Відповідні доручення на виконання даних заходів надані відповідним підрозділам виконавчого комітету. Також, відповідні дії узгоджені із військовим комісаріатом. І ми тісно будемо співпрацювати з усіма силовими структурами і військовими частинами, які знаходяться в межах адміністративної території міста Ніжина», - розповів Анатолій Валерійович.

Також, міський голова наголосив на тому, що на сьогоднішній день, немає ніяких розпоряджень, вказівок щодо обмежень конституційних прав і свобод громадян. 

«Закликаю ніжинців в першу чергу зберігати спокій і посилити пильність і відповідальність до того, що відбувається… Не піддаватись на провокаційні новини і повідомлення…

Всі заплановані заходи не скасовуються, місто живе звичайним життям. Діти ходять до школи, дорослі на роботу. На сьогоднішній день, люди не мають відчувати незручності чи тривоги стосовно введення воєнного стану. Ситуація абсолютно контрольована», - сказав міський голова.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: