Завантаження ...
banner
banner

Забудова у парку Ветеранів як камінь спотикання

У 2016 році під час відзначення Дня захисника України у парку Ветеранів по вулиці Незалежності посвятили хрест на місці будівництва майбутнього храму Пресвятої Богородиці "Утамуй мої печалі"

Храм, церква, Утамуй мої печалі

У 2016 році під час відзначення Дня захисника України у парку Ветеранів по вулиці Незалежності посвятили хрест на місці будівництва майбутнього храму Пресвятої Богородиці "Утамуй мої печалі". Храм позиціюють як церкву пам'яті загиблих героїв АТО.

З тих пір особливих зрушень з будівництвом майбутньої церкви не сталося, але восени цього року у парку Ветеранів було встановлено вагончик, повідомлялося, що встановлений він тимчасово для проведення Богослужінь.

Було встановлено табличку з реквізитами для пожертвувань на будівництво. В листопаді вагончик обнесли парканом, таким чином загородивши частину парку.

Це викликало нерозуміння і обурення частини ніжинців,  
жителі прилеглої території побоюються, що в невеликому за розміром парку, тепер буде ще менше місця для відпочинку. На сайті місцевих петицій навіть з’явилась петиція з вимогою заборонити забудову паркової зони по вулиці Незалежності.

В петиції зазначається: "Вимагаємо заборонити забудову у парку Ветеранів, що знаходиться по вулиці Незалежності. Недоречно забудовувати єдиний парк, що знаходиться у такому великому районі. Дії забудовника вже призводять до руйнування тротуарних доріжок, вирубки насаджень. В Україні заборонено забудовувати рекреаційні зони, а парк саме є такою зоною. Просимо залишити парк для відпочинку з дітьми. Вимагаємо перенести забудову у інше місце, яке дозволяє таку споруду".


Переглянути та підписати петицію можна за посиланням.

Храм, церква, Утамуй мої печалі

Храм, церква, Утамуй мої печалі

Храм, церква, Утамуй мої печалі

mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: