Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині стягнули майже 138 мільйонів гривень аліментів

Про це повідомили на засіданні профільного регіонального штабу в управлінні юстиції області. Зазначена сума вдвічі більша, ніж 2017 року. За словами керівника управління юстиції у Чернігівській

аліменти, борги, відпрацювання, стягнення

Про це повідомили на засіданні профільного регіонального штабу в управлінні юстиції області. Зазначена сума вдвічі більша, ніж 2017 року. За словами керівника управління юстиції у Чернігівській області Олега Трейтяка за тиждень державні виконавці стягують близько 6 мільйонів.

Загалом на Чернігівщині з майже 15 тисяч виконавчих документів по аліментам погашено заборгованість в повному обсязі по 1224.

Керівник філії державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області  Євгеній Скалюн акцентував увагу саме на проблемах з виконанням рішень судів про накладення на адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

Найголовніше те, що органи місцевого самоврядування досі не визначили місць, де такі порушники змогли б відпрацьовувати борги. Зокрема це стало проблемою для Мени, Корюківки та Ніжина.

У Чернігові відповідне рішення виконкому міської ради є, однак є й умова – підприємства, установи та організації мають погодитись прийняти до праці таких осіб та мати вільні робочі місця. Однак законодавство не передбачає встановлення органами місцевого самоврядування будь-яких додаткових норм права по організації суспільно корисних робіт.

Варто зазначити, двоє з дев’яти боржників по аліментам, яким тимчасово обмежено право користуватися вогнепальною мисливською, пневматичною та іншими видами зброї, вже сплатили кошти.


За інформацією Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: