Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська центральна лікарня придбає нове обладнання - Холтер

Сьогодні серцево-судинні захворювання на першому місці в похмурому рейтингу причин смерті. Але часто причиною цього несвоєчасне звернення до лікаря. Коли хвороба в прекрасний момент ставить людину на

обладнання, Ніжинська центральна міська лікарня, Холтер, серце, кардіограма

Фото з мережі інтернет


Сьогодні серцево-судинні захворювання на першому місці в похмурому рейтингу причин смерті. Але часто причиною цього несвоєчасне звернення до лікаря. Коли хвороба в прекрасний момент ставить людину на вже очевидну границю між життям і смертю. При будь-яких тривалих підозрах на хвороби серця — краще перевіритись.

Ніжинська центральна міська лікарня імені М.  Галицького планує закупити нове медичне обладнання.

Про це стало відомо 30 листопада під час засіданя чергової сесії міської реди. Одноголосним рішенням депутати  прийняли рішення «Про надання згоди на укладення договору купівлі медичного обладнання (Холтер) для комунального–профілактичного закладу «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького». 

Згідно з проектом рішення вартість обладнання складає 154 500,00 грн.

Дане обладнення допоможе покращити статистику вчасного виявлення серцево-судинних захворювань та їх профілактики.

Як повідомив сайту "Нежатин" Головний лікар НЦМЛ ім. М. Галицького Олександр Костирко  в Ніжинській поліклініці є холтер, але українського виробництва. Тепер же мова йде про купівлю більш сучасного та функціонального обладнання. З’явиться воно в лікарні до кінця року. Лікар-кардіолог пройде відповідне навчання щодо користування даним холтером.

І згодом перевіритись можна буде, звернувшись до  НЦМЛ ім. М. Галицького.

Добовий моніторинг ЕКГ по Холтеру – це діагностичний метод, який полягає в тривалій реєстрації електричної активності серцевого м`яза людини за умови його звичайної повсякденної активності. 

Сам апарат являє собою невелику коробочку, яку фіксують на спеціальному ремені на грудях або на поясі, після чого на тіло приклеюють електроди. Пацієнт повинен добу проходити з пристроєм, щоб лікарі могли оцінити стан серця в звичних для нього умовах.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: