Завантаження ...
banner
banner

Звернення від прихожан Спасо-Преображенського храму

Дорогі земляки! Наші пращури побудували колись величний Спасо-Преображенський храм, котрий був окрасою міста Ніжина і місцем спілкування людей із Богом. У народі Спасо-Преображенський храм називають "Тарасовим"

прихожани, звернення, Спасо-Преображенський храм

Дорогі земляки! Наші пращури побудували колись величний Спасо-Преображенський храм, котрий був окрасою міста Ніжина і місцем спілкування людей із Богом. У народі Спасо-Преображенський храм називають "Тарасовим".

17 травня 1861 року на подвір'ї цього храму зупинилася похоронна процесія, що проводжала в останню дорогу Тараса Шевченка. Тут була відправлена велилюдна Панахида за Кобзарем. 

прихожани, звернення, Спасо-Преображенський храм

Земляки, а невже ж ми здатні лише руйнувати?! Невже ми, нащадки тих славних ніжинців, не зможемо відновити історичний Спасо-Преображенський храм? Для цього нам потрібна лише велика Віра і любов до нашого тисячолітнього міста. 

Лише від нас залежить, що ми передамо у спадок нашим дітям, і що потім про нас скажуть вже наші нащадки. Якщо кожен мешканець нашого міста пожертвує на цю святу справу будь-які, нехай найменші кошти, храм згодом воскресне, а з ним, ми впевнені, воскресне й Україна.

З повагою, прихожани Спасо-Преображенського храму 
(sphram.ho.ua)

прихожани, звернення, Спасо-Преображенський храм
Фото Спасо-Преображенського храму 1994 року

прихожани, звернення, Спасо-Преображенський храм
Фото Спасо-Преображенського храму 2006 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: