Завантаження ...
banner
banner

Влада Ющенко повернулася з Індії в Ніжин. Пересадку легенів та серця не зробили

23-річна Влада Ющенко разом з мамою 54-річною Світланою Ющенко повернулася додому, в Ніжин, з Індії. В клініці «Фордіс», що в Ченнаї, вони пробули п’ять місяців. Українські лікарі поставили дівчині діагноз

Влада Ющенко, пересадка, серце, легені

23-річна Влада Ющенко разом з мамою 54-річною Світланою Ющенко повернулася додому, в Ніжин, з Індії. В клініці «Фордіс», що в Ченнаї, вони пробули п’ять місяців. Українські лікарі поставили дівчині діагноз: вроджена вада серця та легенева гіпертензія

В науковому центрі кардіології та кардіохірургії, що в Києві, лікарі сказали: треба робити комплексну операцію з пересадки серця і легенів.

Раніше ми писали: Влада Ющенко вже купила квитки до Індії. Залишилося зібрати 30 тисяч гривень

Міністерство охорони здоров’я виділило на операцію 155 тисяч доларів. їх повинні були перерахувати на клініку, як тільки зроблять операцію. Але щоб її зробили, на рахунку у Влади повинно бути додатково 10 тисяч доларів. Небайдужі потрібну суму назбирали за два місяці.

У кінці січня цього року Влада разом з мамою полетіла до Індії. Проходила обстеження. Жила у найманій квартирі при госпіталі. Лікарі казали, що є всі шанси врятувати легені, не робити пересадку. Влада повернулася додому без операції. Влаштувалася на роботу.

Влада Ющенко, пересадка, серце, легені

— Трансплантацію мені не робили і найближчим часом робити не будуть, — розповідає Влада. — Після комплексного обстеження лікар Балакришнан і його команда дійшли висновку, що найближчі п’ять років я можу жити зі своїм серцем та легенями. Але медикаментозне лікування призначили.

Куди витратили гроші, які зібрали люди?

— Усі 10 тисяч доларів пішли на покупку ліків. Закупили необхідне на рік вперед. Пересадка інших органів — дуже складний процес. Ніхто не може дати гарантію, чи прижилися б вони в моєму організмі. Курс реабілітації теж був би вартісним. Лікарі дали мені надію. Але на планове обстеження треба летіти до Індії через рік. На це, приблизно, потрібно буде п’ять-шість тисяч доларів. Я дуже дякую всім, хто мені допоміг і підтримав.

Після повернення я влаштувалася в консалтингову компанію. Це пов’язано з програмуванням. Працюю тестувальником. А 155 тисяч доларів залишилися на рахунку Міністерства охорони здоров’я.

Джерело: gorod.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: