Завантаження ...
banner
banner

Актуальна інформація щодо захворюваності на кір у Ніжині та районі

Ніжинський міськрайонний відділ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє, що по місту Ніжин та Ніжинському району в 2018 році зареєстровано різкий ріст захворюваності на кір

Кір, захворювання, інфекція
 
Ніжинський міськрайонний відділ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє, що по місту Ніжин та Ніжинському району в 2018 році зареєстровано різкий ріст захворюваності на кір.

Так, за 11 місяців 2018 року по місту Ніжин зареєстровано 105 випадків захворювання на кір (інтенсивний показник – 147,0 на 100 тисяч населення), серед них 39 осіб (37,1%) це діти до 17 років. Госпіталізовано в інфекційне відділення НЦМЛ ім. М. Галицького - 92 особи (87,6%).

В Ніжинському районі за 11 місяців 2018 року зареєстровано 38 випадків захворювання на кір (інтенсивний показник – 138,9 на 100 тисяч населення), серед них 17 осіб (44,7%) це діти до 17 років. Госпіталізовано в інфекційне відділення Ніжинської ЦРЛ - 35 осіб (92,1%).

В травні 2018 року зареєстрований спалах кору серед підопічних Ніжинського дитячого будинку-інтернату, коли захворіло 12 осіб, в тому числі 1 дитина, а по Ніжинському районі в квітні-травні 2018р. було зареєстровано 2 спалахи кору: перший сім'я з с. Хомівка (захворіло – 7 дітей), другий в Безуглівському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. (захворіло – 6 дітей).

До 2018 року випадки захворювання на кір по Ніжинському району не реєструвались протягом останніх 5-ти років, а по місту Ніжин останні випадки захворювання були в 2006 році.

Основна причина різкого росту захворюваності на кір – низький відсоток охоплення профілактичними щепленнями населення. Щоб зупинити поширення хвороби необхідно, щоб рівень вакцинації населення (колективний імунітет) складав не менше 95%.

Однак, згідно статистичних даних, протягом останніх років охоплення профілактичними щепленнями дитячого населення проти кору в місті Ніжин складало 44,9% – 74,3%, а в Ніжинському районі  22,3% - 74,55%.

Тож єдиним надійним способом захисту від кору та зупинення поширення даної інфекції є вакцинація. На сьогоднішній день щеплення проти кору, згідно календаря щеплень, проводиться безкоштовно, а лікувально-профілактичні заклади міста та району забезпечені коровою вакциною в достатній кількості.

За інформацією Ніжинського міськрайонного відділу 
ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України»
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: