Завантаження ...
banner
banner

Мешканців вулиці Незалежності заспокоїли щодо будівництва у парку Ветеранів

11 грудня о 09.00 у малому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання круглого столу з обговорення проблемних питань щодо будівництва культової споруди (каплиці) по вулиці Незалежності

будівництво, вулиця Незалежності, парк

11 грудня о 09.00 у малому залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання круглого столу з обговорення проблемних питань щодо будівництва культової споруди (каплиці) по вулиці Незалежності за участі представників релігійної громади, громадських активістів, учасників АТО, представників архітектурного та юридичного відділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради під головуванням заступника міського голови Алєксєєнка Ігора Володимировича.

На початку обговорення Ігор Володимирович довів до відома присутніх інформацію про суть проблемного питання, а саме висловлення незадоволення жителів мікрорайону по вулиці Незалежності будівництвом культової споруди та пояснив, що рішення виділити земельну ділянку під будівництво було прийняте відповідно до чинного законодавства Ніжинською міською радою.

Також було наголошено на тому, що мова не йде про забудову паркової зони, а саме будівництво та каплиця не перекриватимуть зону відпочинку.

Представником відділу містобудування та архітектури було надано матеріали, які підтверджують законність виділення земельної ділянки, а саме: схему забудови (зонінгу) за якою ділянка належить до проектної зони культових споруд (ПГ-7) та рішення Ніжинської міської ради від 17.10.2016 року про виділення земельної ділянки загальною площею 0,014 га під будівництво громадських і релігійних споруд.

Представник жителів мікрорайону по вулиці Незалежності Жизневська Галина Сергіївна, у свою чергу зазначила, що мешканці мікрорайону не проти самої споруди, але, на її думку, реальні межі огородженого нині майданчика під будівництво не співпадають з розміщенням даної ділянки на схемі забудови, зміщені в бік паркової зони та ініціювала змістити зону забудови від парку.

будівництво, вулиця Незалежності, парк

У свою чергу голова ГО «Патріот» Забіла Ніна Миколаївна взявши слово висловила думку, що місце для будівництва обрано вдало, капличка нікому не заважатиме, позаду і попереду неї залишаться місця відпочинку. Крім того вона уточнила, що на виділеній земельній ділянці будуватиметься виключно капличка.

Настоятель собору Всіх Святих отець Сергій додав, що огородження, яке присутнє на даний час знаходиться в межах виділеної ділянки, не перешкоджає доступу до паркової зони, а після завершення будівництва навколо споруди взагалі не буде жодних парканів. Крім того, для уникнення непорозумінь невдовзі поблизу будівництва буде розміщено інформаційний банер.

Узагальнюючи результати обговорення заступник міського голови Алєксєєнко Ігор Володимирович зазначив, що жителям мікрорайону по вулиці Незалежності немає чого турбуватися: паркова зона зберігається, наявність культової споруди покращить порядок та загальний благоустрій території. Також він подякував Жезневській Галині за ініціативу, небайдужість до життя міста, а представників релігійної громади закликав вести тісний діалог із місцевими жителями та роз’яснювати їм проблемні питання.

Джерело: Ніжинська міська рада
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: