Завантаження ...
banner

Чи профінансує Ніжинська міськрада підготовку Наталії Чистякової до Олімпійських Ігор

Дане питання розглядалось на постійній депутатській комісії з соціально-гуманітарних питань, що проходила 12 грудня. Начальником відділу спорту Павлом Глушко був зачитаний лист Федерації дзюдо України адресований міському голові Ніжина

Наталія Чистякова,


Дане питання розглядалось на постійній депутатській комісії з соціально-гуманітарних питань, що проходила 12 грудня. Начальником відділу спорту Павлом Глушко був зачитаний лист Федерації дзюдо України адресований міському голові Ніжина. У ньому йшла мова про наступне:

«Федерація дзюдо України, користуючись нагодою, засвідчує свою повагу та висловлює щиру вдячність за підтримку  розвитку дзюдо в Ніжині. Слід зазначити, що останнім часом ніжинські спортсмени-дзюдоїсти демонструють високі результати, посідаючи призові місця на чемпіонатах України, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, а вихованка Ніжинської КДЮСШ Наталія Чистякова вперше в історії міста виборола звання чемпіонки України.

З огляду на вище вказане, Федерація дзюдо України звертається до Вас з проханням вишукати можливість фінансування на 2019 рік спортсменів м. Ніжина для підготовки та участі у чемпіонатах України, Європи та світу серед дорослих, юніорів та кадетів, міжнародних змаганнях і навчально-тренувальних зборах, етапах підготовки до ХХХII Олімпійських Ігор – 2020 в Японії у розмірі 300 тис. грн.»

Тренер Наталії Чистякової, Сергій Полтавцев прокоментував: «Перспективні спортсмени у Ніжині є в будь-якому виді спорту. Та офіційно, по спискам Міністерства молоді та спорту України кандидат в Олімпійську збірну з Ніжина лише один – Наталія Чистякова. Через це Федерація дзюдо України й написала лист на ім’я міського голови з проханням передбачити виділення суми в розмірі 300 000 грн. для підготовки Наталії до Олімпійських Ігор».

Звісно, дана сума не зможе в повному обсязі покрити всі потреби спортсменки в період підготовки. Сума за 1 рік такого виду змагань може становити близько 1 млн. грн. Проте й для міського бюджету 300 000 грн є достатньо значними коштами, враховуючи його дефіцитність. Розуміючи це, депутатами було прийнято рішення рекомендувати бюджетній комісії розглянути можливість виділення такої суми з бюджету, аналізуючи інші статті витрат. Остаточне ж рішення прийматиме сесія міської ради.

Марина Волинець
Джерело: Нежатин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: