Завантаження ...
banner
banner

Підвищувати чи не підвищувати? Ніжинці обговорили збільшення ціни на опалення

Вчора, 18 грудня, в приміщенні міськвиконкому відбулось обговорення проекту рішення виконавчого комітету, який передбачає підвищення ціни на опалення та гарячу воду

Опалення, ціна, теплом,
 
Вчора, 18 грудня, в приміщенні міськвиконкому відбулось обговорення проекту рішення виконавчого комітету, який передбачає підвищення ціни на опалення та гарячу воду.

Нагадаємо, 13 грудня, виконком не підтримав даний проект рішення, тож вирішено було обговорити рішення з громадськістю. Що цікаво, громадськість була представлено кількома людьми, решту присутніх склали депутати та члени виконавчого комітету.

Пропонується підняти ціну на опалення для багатоквартирних будинків з 1613,25 грн./ Гкал для будинків з лічильниками та 34,38 грн. за 1 кв. м для будинків без лічильників до рівня 2 040,40 грн./ Гкал і 43,49 грн. за 1 кв. м відповідно.

Присутні на обговоренні представники ТОВ «НіжинТеплоМережі» аргументували підвищення ціни на тепло зростанням цін на газ, електроенергію, воду та збільшенням мінімальної заробітної плати.

Зазначалося, що за два місяці від підвищення ціни на газ (листопад-грудень) підприємство зазнало збитків на 7 мільйонів, і ці кошти або місто повинно компенсувати «НіжинТеплоМережам», або необхідно закладати цю суму в тариф.

В ході дискусії обговорили, що ціна, яку пропонується встановити за тепло буде вищою ніж в інших містах, наприклад Прилуках або Чернігові. Це пояснювалось структурою теплопостачального підприємства та типом і кількістю котелень, а також їх розташуванням по відношенню до будинків, які опалюються.

Згадували неефективне утеплення теплових магістралей, зокрема те, що вони «гріють вулицю». На це представники підприємства відповіли, що в тариф не закладено утеплення мереж.

Загалом щодо модернізації тепломереж та покращення енергоефективності, то як зазначив заступник міського голови Григорій Олійник, на це не вистачає грошей, і їх ніхто допоки не виділяв на такі цілі. Більше того, модернізація системи опалення та покращення енергоефективності є задоволенням не з дешевих; були озвучені цифри 3-5 мільйонів гривень на модернізацію багатоквартирногобудинку та близько 14 млн для такого об’єкту як школа.

Зрештою, обговорення завершилось, а окрім дискусії, ніяких суттєвих пропозицій не прозвучало. Тому, майже напевно, виконавчий комітет проголосує за запропонований проект, і опалення та гаряча вода подорожчають.

Опалення, ціна, теплом,     
Опалення, ціна, теплом,

Опалення, ціна, теплом,


mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: