Завантаження ...
banner
banner

Тарифи на опалення підвищили, а розрахунки ТОВ «НіжинТеплоМережі» направлять на перевірку

Сьогодні, 20 грудня вже вдруге члени виконавчого комітету розглядали рішення "Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого

ціни, опалення, гаряча вода, тарифи

Сьогодні, 20 грудня вже вдруге члени виконавчого комітету розглядали рішення "Про  встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення та централізованого постачання  гарячої  води по товариству з обмеженою  відповідальністю "НіжинТеплоМережі".

Раніше ми писали: Підвищувати чи не підвищувати? Ніжинці обговорили збільшення ціни на опалення 

На початку обговорення, озвучили текст звернення до голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. У зверненні йдеться про прохання надати експертну оцінку правильності розрахунків тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води ТОВ "НіжинТеплоМережі" (звернення подано нижче).

ціни, опалення, гаряча вода, тарифи

ціни, опалення, гаряча вода, тарифи

Члени виконавчого комітету одноголосно підтримали дане звернення.

Якщо розраховані тарифи виявляться завищеними, ТОВ "НіжинТеплоМережі" змушене буде подавати новий тариф на затвердження.

ТОВ «НіжинТеплоМережі» аргументують підвищення ціни на тепло зростанням цін на газ, електроенергію, воду та збільшенням мінімальної заробітної плати. Про те, якщо на сьогодні нові тарифи покривають затрати підприємства, то вже з січня 2019 року, коли знову передбачають збільшення мінімальної заробітної плати, затверджені тарифи вже не будуть економічно обгрунтованими. 

І що робити з даною ситуацією так і не з'ясували.

Також, знову обговорювали теплотраси, які обігрівають вулиці міста і зелені зони. Зараз тепломережі несуть втрати близько 20 %.

"Якщо модернізувати теплотраси, на скільки зміниться ситуація?", – задав питання член виконавчого комітету Віталій Прокопенко.

На це заступник директора ТОВ "НіжинТеплоМережі" Володимир Школьний відповів: "Якщо старі труби замінити на нові, втрати тепла складатимуть – 10 %, якщо звичайна стальна труба обмотана мінватою – 13 %. Зараз у нас втрати перевищують норми на 5%, адже є такі теплотраси, які не ремонтувались близько 20 років".

Валерій Салогуб вкотре зазначив: "Якщо тариф на теплопостачання у Ніжині підвищать, більшість населення не буде платити, адже рівень платоспроможності не збільшився. По друге ж, таким чином ми робимо Ніжин менш привабливим для проживання...".

Нагадаємо, що тарифи на теплопостачання у Ніжині найвищі у Чернігівський області.

Ціна на опалення для багатоквартирних будинків з 1613,25 грн./ Гкал для будинків з лічильниками та 34,38 грн. за 1 кв. м для будинків без лічильників зросте до рівня 2 040,40 грн./ Гкал і 43,49 грн. за 1 кв. м відповідно.

ціни, опалення, гаряча вода, тарифи

У ході голосування 12 членів виконкому на чолі з міським головою Анатолієм Лінником підтримали підвищення тарифу. Проти був лише Валерій Салогуб. На засіданні були відсутні та не голосували двоє членів виконачого комітету Тамара Хоменко та Юрій Римський.

Нові тарифи набудуть чинності через 15 днів з дня оприлюднення прийнятого рішення.

Детальну інформацію про тарифи дивіться в рішенні виконавчого комітету:


mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: