Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині за 2018 рік придбали споживчих товарів на 712 мільйонів гривень

За 9 місяців 2018 року підприємствами, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, у місті Ніжині реалізовано населенню споживчих товарів на 712 млн. грн, що на 13,4 % більше

споживчі товари, гроші, статистика

За 9 місяців 2018 року підприємствами, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, у місті Ніжині реалізовано населенню споживчих товарів на 712 млн. грн, що на 13,4 % більше обсягу 9 місяців 2017 року.

Половину роздрібного товарообороту становив продаж продовольчих товарів. Провідне місце в його структурі займали м’ясопродукти, кондитерські та хлібобулочні вироби, молокопродукти, включаючи сир сичужний, плавлений та кисломолочний, свіжі фрукти та овочі, рибні продукти, а також алкогольні напої та тютюнові вироби.

Суттєвий вплив на формування роздрібного товарообороту підприємств роздрібної торгівлі мав продаж фармацевтичних товарів, газу стисненого та скрапленого для автомобілів, побутових електротоварів та освітлювального приладдя, телекомунікаційного устатковання, бензину моторного, парфумерно-косметичних товарів, побутових засобів для миття, чищення та догляду, частка яких склала 36 % від усіх реалізованих споживчих товарів. 

У загальному обсязі роздрібного товарообороту підприємств роздрібної торгівлі традиційно переважає продукція вітчизняних виробників, яка за 9 місяців поточного року склала 64 %, у тому числі серед продовольчих товарів – 86 %, непродовольчих – 41 %.  

Головне управління статистики у Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: