Завантаження ...
banner
banner

Ніякої заборони Діда Мороза у ніжинських навчальних закладах немає

Сьогодні, 26 грудня на щотижневій оперативній нараді міський голова Анатолій Лінник зауважив про скарги, які надходять від батьків, де йдеться про те, що в ніжинських школах, садочках заборонений Дід Мороз

дід Мороз, заборона

Сьогодні, 26 грудня на щотижневій оперативній нараді міський голова Анатолій Лінник зауважив про скарги, які надходять від батьків, де йдеться про те, що в ніжинських школах, садочках заборонений Дід Мороз. 

"Їм пояснювали це тим, що Дід Мороз як казковий персонаж, поступово відходить і ми повертаємося до українських традицій, які передбачають що подарунки дітям дарує Святий Миколай. Батьки повідомили, що управління освіти не рекомендує відзначати Діда Мороза, але свято Миколая пройшло і не в усіх закладах відбулось святкування. І як це сприймати?" - сказав міський голова.
 
Начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський відповів: "Свято Святого Миколая відбувалось у всіх навчальних закладах. Ніякої заборони на Діда Мороза не було. Були надані лише рекомендації з орієнтуванням на українські традиції і на те, що в українських традиціях є і інші персонажі. Але Діда Мороза ніхто не забороняє".
 
Міський голова наголосив: "Рекомендації то ми даємо, але якщо є бажання провести свято за участі Діда Мороза, то будь-ласка. Якщо батьки хочуть, щоб на святі був Дід Мороз, то їм ніхто цього заборонити не може". На цьому було наголошено двічі.

До слова, в соцмережі Facebook нещодавно навіть розгорілася дискусія на тему "заборони" Діда Мороза. По коментарях учасників дискусії можна було зрозуміти, що не всі ніжинці розуміють той факт, що не можна заборонити видуманого персонажа.

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: