Завантаження ...
banner
banner

Нічної заборони на продаж алкоголю у Ніжині поки що не буде

Сьогодні, 28 грудня на черговій 49 сесії Ніжинської міської ради депутати розглядали проект рішення "Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами

 

заборона, продаж, алкоголь, сесія, депутати

Сьогодні, 28 грудня на черговій 49 сесії Ніжинської міської ради депутати розглядали проект рішення "Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у визначений час доби в місті Ніжині".

Під час обговорення були висловлені різносторонні позиції і думки щодо цього рішення. Дехто з депутатів підтримував це рішення, хтось висловловив побоюванні, що стане тільки гірше і з криміногенною ситуацією та з незаконним продажем алкогольних напоїв.
 
Нагадаємо, що даний проект рішення, було опубліковано на сайті міської ради ще у липні 2018 року. У рішенні йдеться про те що необхідно мінімізувати кількість вживання алкоголю місцевим населенням, піклуючимь про їхнє здоров’я та спокій тих, хто в цей час спить.
 
Та головне – профілактика злочинності.
 
Згідно із проектом рішення, заборона на продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та  вин суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у місті Ніжині мало бути введене з 22:00 вечора до 08:00 години ранку щоденно, враховуючи вихідні дні та святкові.
 
І сьогодні, під час голосування проект рішення не набрав необхідної кількості голосів. Після цього надійшла пропозиція про заборону продажу алкогольних напоїв з 23:00, але за це депутати також не проголосували.
 
Таким чином, проект рішення "Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольнихнапоїв, вин столових суб’єктамигосподарювання (крім закладів ресторанного господарювання) у визначений час доби в місті Ніжині" автоматично відправляється на доопрацювання.

Додамо, що раніше в різних містах України приймали подібне рішення, зокрема в Києві. Щоправда рішення, прийняте Київрадою у 2016, було фактично зупинене рішенняv суду. Проте, у вересні 2018 року Київська міська рада повторно прийняла рішення про заборону продажу алкоголю в нічний час.

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: