Завантаження ...
banner
banner

За шкільні сніданки учнів початкової школи батьки будуть доплачувати

Сьогодні, 3 січня, у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося перше засідання виконавчого комітету в Новому році під головуванням міського голови Анатолія Лінника

сніданки, доплата, освіта

Сьогодні, 3 січня, у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося перше засідання виконавчого комітету в Новому році під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

1.Про встановлення батьківської доплати за харчування учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти та затвердження категорій учнів 1-11 класів, які харчуються за кошти міського бюджету.

2.Про видалення зелених насаджень на території м.Ніжина.

3.Про відзначення Почесною грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Одним з перших рішень для затвердження був поданий проект «Про встановлення батьківської доплати за харчування учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти та затвердження категорій учнів 1-11 класів, які харчуються за кошти міського бюджету» по якому доповідав начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський.

Станіслав Миколайович зазначив що станом на листопад 2018 року у закладах загальної освіти за кошти міського бюджету харчуються 3537 учнів, що становить 50,5% від загальної кількості.

Загальна кількість дітей які навчаються у школах становить близько 7 тис.осіб, а категорійні діти складають 10% від загальної кількості учнів.

З них: 3114 учнів 1-4 класів, серед яких 263 дитини з категорійних родин; 423 учні 5-11 класів із числа категорійних родин отримують сніданки за кошти міського бюджету. Загальна кількість учнів 1-11 класів з категорійних родини – 686:

-діти з числа сиріт, під опікою – 76 чоловік;

-діти з малозабезпечених родин – 281 чоловік;

Діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах – 15 чоловік;

-діти, які прибули до м.Ніжина з Донецької, Луганської областей – 27 чоловік;

-діти, батьки яких є учасниками АТО (ООС) – 275чоловік;

- діти загиблих учасників АТО (ООС) -12 чоловік.

сніданки, доплата, освіта

сніданки, доплата, освіта

Управлінням освіти проведені попередні розрахунки вартості сніданків у 2019 році. Вона становить 17,0грн.

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко доповів що було проведено опитування серед батьків учнів, щодо доплати за харчування (51% - погоджуються). Також вивчався досвід інших міст таких як м.Чернігів – батьківська доплата складає 57% і 43% - платить міський бюджет. м.Прилуки – з 01.01.2019р батьківська доплата складає – 30%.

Таким чином, було прийнято проект рішення про встановлення з 01.01.2019 року батьківської доплати за харчування учнів 1-4 класів в розмірі 30% від вартості сніданку на один день (крім учнів категорійних родин)

За матеріалами Відділу інформаційно-аналітичної роботи
та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: