Завантаження ...
banner

У черзі на субсидію понад 2500 ніжинських сімей

Як повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч, існує велика соціальна напруга щодо призначення субсидій – на кінець 2018 року в управлінні залишились не

субсидії, нарахування

Як повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч, існує велика соціальна напруга щодо призначення субсидій – на кінець 2018 року в управлінні залишились не призначеними 2520 субсидій. З них: 15 жовтневих звернень, 834 листопадових і  1671 грудневих звернень.

Згідно результатів інвентаризації, на кінець року потребувало обстеження соціальними інспекторами 1112 помешкань. Була зібрана нарада і всі ці акти обстеження були розділені між всіма інспекторами управління.

На цьому тижні управління не здійснює прийом відвідувачів, тобто до 14 січня. Всі зусилля зараз спрямовують на обстеження. 

Хто потребує обстеження?

Це сім’ї, які звернулися за призначенням субсидії без урахування доходів осіб, які фактично не проживають, але є зареєстрованими. Їх було до 1 травня 3 тисячі. Майже всі вони і далі продовжують звертатися до управління з цим питанням. 

Читайте також: Уряд запровадив монетизацію пільг і субсидій

Також, обстеженню підлягають особи, які отримували дохід менший за мінімальну заробітню плату. Це і молодші санітарки, помічники вихователів дитячих садочків та інші. 

Окрім затримки обстеження, велику роль у призначенні субсидії відіграє те, що їхні доходи реально рахуватимуться в розмірі трьох прожиткових мінімумів, тобто 5200. Виходить, що страждають реально найменш забезпечені сім’ї.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: