Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські комунальники почали вивозити сміття із Кунашівки

31 жовтня 2018 року Ніжинською міською радою було прийнято рішення №2-44/2018 «Про надання згоди на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району до Ніжинської міської територіальної громади»

Кунашівка, сміття, контейнери, вивіз

31 жовтня 2018 року Ніжинською міською радою було прийнято рішення №2-44/2018 «Про надання згоди на добровільне приєднання Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району до Ніжинської міської територіальної громади», згідно якого було покладено початок приєднання Кунашівської сільської територіальної громади Ніжинського району Чернігівської області (сіл Кунашівка, Паливода та Наумівське) до Ніжинської міської територіальної громади Чернігівської області.

Кунашівська сільська рада стала першою громадою, яка приєдналась до міста Ніжина і утворила Ніжинську об’єднану територіальну громаду. З метою виконання подальших дій щодо реалізації вищезазначеного рішення керівництвом комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» стартувало розширення сфери своєї діяльності на територію приєднану до місцевої ради, що увійшла до складу ОТГ.

Було прийнято рішення – встановити в селі Кунашівка спеціальні металічні контейнери для збору твердих побутових відходів. Таке рішення – тільки перший етап плану впровадження у селі цивілізованої та якісної послуги зі збору та захоронення ТПВ. Після закінчення зими та зі сприятливих умов КП «ВУКГ» планує встановити в Кунашівці повноцінні сучасні сміттєві майданчики, на кшталт тих, які стоять вже в Ніжині.

Раніше в даному селі такого сервісу, як систематичний збір та вивезення сміття, взагалі не існувало. Мешканці в основному «утилізовували» сміття власноруч – хто спалював, хто вивозив у посадки, на поля, в ліси утворюючи при цьому стихійні сміттєзвалища або збирали кошти, наймали вантажівку та вивозили до Ніжинського полігону.

3 січня до Кунашівки було завезено та встановлено 8 новеньких баків для збору змішаного сміття та один сітчастий для роздільного збору вторинної сировини по 4 категоріям: скло, метал, пластик та папір. Два баки та сітку було встановлено у центрі біля магазинів, а інші 6 розставлено по всьому селу. Вивіз сміття буде здійснюватись по мірі заповнення контейнерів.

За матеріалами Унєніж 

Кунашівка, сміття, контейнери, вивіз

Кунашівка, сміття, контейнери, вивіз

Кунашівка, сміття, контейнери, вивіз
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: