Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині вже чотири людини померли від грипу, серед них - вагітна жінка

Як повідомляє ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України», ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в області відповідає середньорічному рівню

грип, летальні випадки, захворюваність, смерть

Як повідомляє ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України», ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року.

За 1 тиждень 2019 року в області захворіло 5792 особи, з них 3191 дитина, рівень захворюваності нижче епідпорогу на 30,4%. Госпіталізовано 247 осіб, з них 171 дитина (69,2%).


На звітному тижні перевищення епідемічного рівня захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Варвинському, Ічнянському, Корюківському районах та місті Прилуки.

З початку епідсезону вірусологічною лабораторією досліджено біологічний матеріал від 24 хворих на ГРВІ, грип, жителів області, в 17 хворих виділено віруси грипу типу А.

З початку епідсезону зареєстровано 2 летальні випадки від грипу (Бахмацький та Борзнянський райони).

Як повідомляє Високий Вал, вчора, 8 січня, від ускладнень після грипу в радіозаводській лікарні помер чернігівець.

Чоловікові було 52 роки. Хвороба миттєво «підкосила» чернігівця і через декілька днів після звернення до лікарів він помер від ускладнень після грипу.

«Зараз є штами H3N3 і H1N1. Ці два штами найбільше циркулюють. У дітей більше виявляють грип штаму Б. Летальні випадки не від грипу, а від ускладнень. В основному це H1N1, він часто ускладнюється вірусними пневмоніями, які не піддаються лікуванню антибактеріальними препаратами. Людина ходить здорова, а через 2-3 години їй стає зле. Піднімається температура більше 39 до 40 градусів, з’являються болі в горлі, болі в грудній клітині, сухий малопродуктивний кашель. Це симптоми грипу», - зазначила в розмові з UA: Чернігів інфекціоністка Чернігівської районної лікарні Ірина Тесленок.


За її словами, головні правила, щоб захиститися від грипу – це часте миття рук, провітрювання, також це чай, вітамінні препарати.

Насамперед це щеплення. Щеплення в цьому році зробило дуже багато людей. Але є такі, які відмовилися, то вони зараз і хворіють.

І як повідомляє 
UA: Чернігіввчора, 8 січня У Чернігові в обласній лікарні від ускладнень після грипу АН1N1 померла вагітна жінка.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: