Завантаження ...
banner
banner

Культурні досягнення Ніжина за 2018 рік

За інформацією від Управління культури і туризму Ніжинської міської ради, за 2018 рік Ніжин має такі культурні досягнення

досягнення, культура

За інформацією від Управління культури і туризму Ніжинської міської ради, за 2018 рік Ніжин має такі культурні досягнення:  

- Рішенням Ніжинської міської ради створено новий відділ у Ніжинському краєзнавчому музеї імені Івана Спаського - відділ археології та історії підземного Ніжина.

- 23-25 листопада на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя за підтримки Інституту археології НАН України та Ніжинської міської ради відбувся І Всеукраїнський археологічний з'їзд.

Раніше ми писали: У Ніжині розпочав свою роботу І Всеукраїнський археологічний з’їзд 

досягнення, культура

- Два творчих колективи міста отримали звання "Зразковий" - дитячий зразковий ансамбль сучасного танцю "Гармонія" Ніжинської дитячої хореографічної школи (керівник - Ганага А. Г. та дитячий зразковий духовий оркестр "Ніжинські сурми" Ніжинської дитячої музичної школи (керівник - Карпенко В. В.)


досягнення, культура

- За рахунок фінансування Ніжинської міської ради зміцнено матеріально-технічну базу закладів культури міста. З місцевого бюджету було виділено кошти (95 тис. грн) не ремонтні роботи частини пам'ятки історії місцевого значення "Поштова Станція" (ХVІІІ ст.), а саме приміщення флігеля, де розташовано відділ "Поштова станція" Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського. 


досягнення, культура

Також з місцевого бюджету було виділено кошти (200 тис. грн) на ремонтні роботи частини пам'ятки архітектури місцевого значення "Церква Іоанна Предтечі та торгові ряди", а саме даху будівлі, де розташовано Ніжинський міський Будинок культури.

- Вперше громада міста відзначила День Міста 6 травня 2018 року в день Святого Юрія Змієборця. Свято відбулось на високому культурно-мистецькому рівні.

Читайте також: На День міста Ніжин «о’Жив» історією. Фото 

досягнення, культура

Дивіться також: День міста. Фото

- За фінансової підтримки Ніжинської міської ради (332 тис. грн) колективи представили творчий потенціал міста на українських теренах та за кордоном (Греція, Грузія, Італія, Литва, Франція).

Раніше ми писали: Ансамбль "Ритм" виступив на фестивалі народів в Італії

досягнення, культура


- Ніжинський краєзнавчий музей імені Івана Спаського та Народний музей українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи стали учасниками та фіналістами першого обласного конкурсу "Чернігівщина туристична: вибір року - 2018".

По темі: Ніжинський краєзнавчий музей нагородили на обласному конкурсі 

досягнення, культура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: