Завантаження ...
banner
banner

Чи привезуть Томос у Чернігів?

Минулого тижня Президент Порошенко відвідав Рівне. Цей візит відрізнявся від подібних робочих поїздок тим, що Президент взяв із собою Томос про автокефалію та утворення Православної церкви України

Томос, Порошенко, релігія

Минулого тижня Президент Порошенко відвідав Рівне. Цей візит відрізнявся від подібних робочих поїздок тим, що Президент взяв із собою Томос про автокефалію та утворення Православної церкви України.

Томос доставили у Свято-Покровський кафедральний собор Рівного. Тут пройшов подячний молебень за отримання Томосу. А сам документ виставили в храмі на загальний огляд.

А позавчора, 13 січня, Президент Порошенко, Прем’єр-міністр Гройсман та очільник Православної церкви України Епіфаній приїхали вже до Вінниці і продемонстрували Томос про автокефалію місцевим жителям. Документ виставили у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

У ЗМІ та соцмережах одразу охрестили такі поїздки "Томос-тур" і припустили, що це одна з передвиборчих технологій штабу Порошенка. Кажуть, такий тур пройде у 17 областях.

У списку областей, начебто, є і Чернігів. У такому разі Томос виставлять для огляду у Катеринській церкві.

Враховуючи високий церковний статус та вплив архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія (Зоря), ймовірність такого візиту та демонстрації Томосу у Чернігові досить висока.

Втім аудиторія соцмереж розділилась. Одні кажуть, що заслуга Порошенка у отриманні Томосу настільки велика, що він має право зарахувати це собі у "скарбничку добрих справ".

Інші ж наголошують на тому, що церква в Україні за Конституцією відділена від держави. Тож зловживати такими речами не варто. Особливо у частині того, що Томос возять і показують керівники держави.

Джерело: Час Чернігівський
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: