Завантаження ...
banner
banner

Де і коли у Ніжині цього року можна скупатися на Водохреще

Водохрещення, водохреще, купання

19 січня відзначається християнське свято  Водохрещення Господнє.  За традицією, в цей день православні вирушають до водойм, щоб набрати освяченої води, а деякі аби скупатись в ополонці. У Ніжині традиційно відбудеться освячення води і хрещенські  купання.

Цього дня у храмах Ніжина відбудуться богослужіння та освячення води.

О 4:00 у Всіхсвятському храмі відбудеться перша літургія, а о 6:00 – перше освячення води. О 8:30 пройде друга літургія, а з 10:30 до 11:30 – друге освячення води.

О 12:00 почнеться освячення води і біля Миколаївського собору.

Про це повідомляє Нежатин.

О 10:30 почнеться освячення води і купання в ополонці на водоймі господарчої групи Спеціального авіаційного загону ДСНС України (вул. Космонавтів), яке звершуватиме настоятель Покровської церкви, протоієрей Михаїл Якубів.

О 12:30 відбудеться купання на водоймі «Карлове» (база відпочинку «Купайла» с. Талалаївка), яке звершуватиме настоятель Всіхсвятського храму УПЦ КП протоієрей Сергій Чечин.


Окрім того, хрещенські купання проходитимуть і на території бази відпочинку «Рибацький Хутір», що в селі Хвилівка.

Початок о 12:00.

Не варто забувати про правила безпеки під час купання. На цьому наголошує відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Ніжинської міської ради.


Це святкування передбачає велике скупчення людей поблизу води, тому є ризик виникнення непередбачуваних ситуацій. Станом на 17.01.2019р. товщина льоду на водоймах Ніжина становить 20 см. Товщина льоду в р. Остер – 10 см що надто замало. Працівники відділу з питань надзвичайних ситуацій виконкому та Ніжинського МРВ управління ДСНС України у Чернігівській області закликають мешканців міста дотримуватись наступних заходів безпеки:

- купайтеся лише в спеціально обладнаних для цього місцях, де є рятувальні пости, а дно водойми перевірено та очищено від небезпечних предметів;

- перед зануренням в ополонку необхідно  виконати декілька фізичних вправ;

- занурюватися найкраще по шию, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку;

- ніколи не пірнайте в ополонку вперед головою. Стрибки у воду й занурення з головою не рекомендуються, адже це збільшує втрату температури й може призвести до шоку;

- не плавайте та не перебувайте в ополонці більше 10– 20 секунд, щоб уникнути загального переохолодження організму;

- не залишайте дітей без нагляду, постійно стежте за ними, не виходьте на лід та не дозволяйте виходити на лід дітям.

- ні в якому разі не заходьте у воду після вживання спиртних напоїв;

- після занурення розітріть себе махровим рушником, одягніть сухий одяг та випийте гарячого чаю.


Шановні громадяни! Будьте уважними та обережними. Відповідально ставтеся до свого життя та життя своїх близьких. Не нехтуйте правилами безпеки, а в разі виникнення подій на льоду - телефонуйте до Служби порятунку “101”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: