Завантаження ...
banner
banner

У Оленівці на Борзнянщині Православна церква України провела перше богослужіння

Православна церква України вчора, 16 січня, провела перше богослужіння у храмі в Оленівці. Обряд провів отець Сергій Чечин. На цих кадрах ви бачите, як люди зайшли до храму. Після цього відбулася служба

Церква, релігія, ПЦУ

Православна церква України вчора, 16 січня, провела перше богослужіння у храмі в Оленівці. Обряд провів отець Сергій Чечин. На цих кадрах ви бачите, як люди зайшли до храму.  Після цього відбулася служба.

Про це передає UA: Чернігів

Нагадаємо, 15 січня на сході села 37 жителів проголосували за перехід до православної церкви України. Сьогодні до Оленівки приїхали представники організацій С-14, Свобода та ветерани війни на Донбасі. 

"Ми знаходимося в селі Оленівка, Борзнянського району. Це друга мала батьківщина Пантелеймона Куліша, одного з авторів першого повного перекладу Біблії українською мовою. Тут вперше на Чернігівщині, з часу надання Томосу, частина людей проголосувала за перехід до Православної Церкви України".

Це питання вчора порушили на сході села. Серед 72 присутніх була голова місцевої райдержадміністрації Віра Проскура.

Зранку біля оленівської церкви зібралися люди: місцеві та приїжджі.

Секретар Ніжинської єпархії Української православної церкви Московського патріархату Валерій Душко називає ситуацію в Оленівці рейдерським захопленням.

За словами сільського голови, приміщення колишньої школи, яке нині використовується як церква, не належить жодній з парафій і перебуває на балансі сільської ради.

Начальник відділу у справах релігій департаменту культури облдержадміністрації Олексій Степаненко називає рішення зборів законним.

Церква, релігія, ПЦУ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: