Завантаження ...
banner
banner

Ніжинця затримали за використання ості під час риболовлі

19 січня на озері поблизу села Хибалівка Куликівського району затримали двох чоловіків, які рибалили за допомогою остей. Перший виявився місцевим жителем, який виловив 2 шт. плітки завдавши збитків на суму 170 грн

риболовля, ості, штраф, рибоохоронний патруль

19 січня на озері поблизу села Хибалівка Куликівського району затримали двох чоловіків, які рибалили за допомогою остей. Перший виявився місцевим жителем, який виловив 2 шт. плітки завдавши збитків на суму 170 грн. Інший - житель міста Ніжин, виловив 2 щуки, завдавши збитків на суму 680 грн.

На всіх правопорушників складені протоколи про адміністративну відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Адміністративні матеріали направлені до районних судів області для притягнення правопорушників до відповідальності. Риба і заборонені знаряддя вилучені.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що такі знаряддя лову як: сітки («поріжеві», «зяберні», «рамки», «павуки», «косинки», «ятері», «неводи», «бредні», «топтухи», «нерети»), ості (остроги), драчі, електровудки та інщі знаряддя лову, які не передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства, відносяться до заборонених.

За використання заборонених знарядь лову, відповідно до ч. 4 ст 85 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім того, п.3.14 Правил любительського і спортивного рибальства забороняється перебування на водоймі або поблизу неї із забороненими знаряддями лову. За порушення даної заборони ч.3 ст.85 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від 34 грн. до 170 грн. 

Чернігівський рибоохоронний патруль просить оперативно повідомляти про виявлені факти браконьєрства, незаконної торгівлі водними біоресурсами та факти задухи риби на телефони «гарячої» лінії: 0991121344 та (0462) 937557.

mynizhyn.com за інформацією від Чернігівського рибоохоронного патруля
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: