Завантаження ...
banner
banner

Які заходи мають вжити у Ніжині через підвищення захворюваності серед населення

23 січня у Ніжині відбулося засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення. На засіданні були присутні голова комісії Григорій Олійник, члени комісії та запрошені посадові особи

комісія, заходи, захворюваність, грип

23 січня у Ніжині відбулося засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення. На засіданні були присутні голова комісії Григорій Олійник, члени комісії та запрошені посадові особи.

Головним і єдиним питанням у порядку денному було "Про стан захворюваності в місті на гострі респіраторні інфекції, грип та заходи щодо їх профілактики".
Обговоривши стан захворюваності населення міста на ГРІ та грип комісія вирішила:

1. Головному лікарю КЛПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М.Галицького» (Костирко О.М.), Головному лікарю КНП «Ніжинський міський центр первинної медико – санітарної допомоги» (Калініченко О.А.), завідуючому Ніжинським міськрайонним відділом ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» (Наріжному Ю.К.), начальнику управління освіти (Крапивянському С.М.), начальнику управління культури та туризму (Басак Т.Ф.), керівникам  всіх навчальних закладів, установ та організацій, які розміщені на території м. Ніжина, ввести в дію «Комплексний план протиепідемічних заходів по профілактиці грипу та гострих респіраторних  інфекцій по м. Ніжин на 2018 – 2019 рік» розділ  «Епідемічний період» з  23 січня по 01 лютого 2019 року.

2. Керівнику управління освіти (Крапивянський С.М.), керівникам вищих навчальних закладів І – ІУ рівнів акредитації, керівникам професійно – технічних навчальних закладів організувати щоденний моніторинг стану захворюваності  вихованців дошкільних навчальних закладів, студентів, учнів, письмово інформувати завідувача Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України», начальника Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби України в Чернігівській області та рекомендувати вводити обмежувальні заходи в залежності від рівня захворюваності.

3. Керівникам підприємств, установ, організацій обмежити проведення   масових заходів серед всіх категорій населення з метою попередження розповсюдження захворювання на гострі респіраторні інфекції.

4. Керівникам підприємств, що надають послуги з перевезення пасажирів, організувати проведення вологого прибирання пасажирського транспорту після закінчення робочої зміни з використанням засобів дезінфекції та заборонити вихід на лінію автобусів (мікроавтобусів) з несправною опалювальною системою.

5. Керівникам закладів торгівлі, громадського харчування, сфери обслуговування населення забезпечити проведення профілактичних дезінфекційних заходів.

6. Зобов’язати працівників дитячих дошкільних закладів, закладів торгівля, громадського харчування, зв’язку, транспорту та інших громадських установ дотримуватись «маскового режиму».

7. Запропонувати міським ЗМІ та інтернет - виданням активізувати просвітницьку роботу з населенням щодо проведення індивідуальних щеплень проти ГРІ та грипу, дотримання правил особистої гігієни, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою.

Нагадаємо, що в понеділок, 21 січня, повідомлялося про відстутність необхідності у введенні карантину в навчальних закладах.

По темі: На сьогодні у Ніжині немає підстав для введення карантину 

комісія, заходи, захворюваність, грип
комісія, заходи, захворюваність, грип
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: