Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині проведено Всеукраїнський профілактичний захід «Урок»

Служба у справах дітей інформує, що у Ніжині з 01.09.2014 р. по 23.10.2014 р. в м. Ніжині проходить Всеукраїнський профілактичний захід «Урок». Його метою є надання дітям з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах адресної допомоги

Служба у справах дітей інформує, що у Ніжині з 01.09.2014 р. по 23.10.2014 р. в м. Ніжині проходить Всеукраїнський профілактичний захід «Урок».  Його метою є надання дітям з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах адресної допомоги у підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища, запобігання їх бездоглядності та безпритульності. 

Спеціалістами служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради спільно з Ніжинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сектором кримінальної міліції у справах дітей Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівський області, управлінням освіти, кримінальною міліцією у справах дітей лінійного відділення на ст. Ніжин, відділом у справах сім’ї та молоді, у м. Ніжині проведено 8 профілактичних рейдів «Урок». За результатами рейдів встановлено, що одна дитина 8- річного віку не навчається в загальноосвітніх навчальних закладах, що є порушенням права дитини на освіту.
 
03.09.2014 р. виявлено дитину, яка без поважних причин не відвідувала заняття в загальноосвітній школі №5. Вивчивши дане питання проведено низку заходів з метою захисту прав дитини та залучено її до навчання.
 
Службою у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради ініційовано одне притягнення до адміністративної відповідальності батьків відповідно до чинного законодавства.
 
Здійснено проведення обстежень житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, та вжиті заходи щодо надання дітям цих сімей адресної допомоги.
 
Аналізуючи умови проживання сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, виконавчий комітет Ніжинської міської ради виділив одній сім’ї матеріальну допомогу для придбання шкільного одягу, взуття та канцприладдя до нового навчального року. Понад 35 сімей внесено в список осіб на першочергове отримання твердого палива на осінньо-зимовий період.
 
Виконавчий комітет Ніжинської міської ради продовжує здійснювати контроль та відповідну роботу щодо раннього виявлення сімей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах і потребують допомоги протягом усього навчального року.

nizhynrada.org
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: