Завантаження ...
banner
banner

Чи введуть у ніжинських маршрутках автоматизовану систему оплати проїзду?

Сьогодні, 30 січня на черговій 51 сесії Ніжинської міської ради розглянули проект рішення "Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Ніжина Чернігівської області"

проїзд, маршрутки, валідатори, пасажироперевезення

Сьогодні, 30 січня на черговій 51 сесії Ніжинської міської ради розглянули проект рішення "Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Ніжина Чернігівської області".

Як зазначено у пояснювальній записці до даного проекту рішення, 
існуюча система оплати та контролю проїзду в міському пасажирському транспорті є застарілою та має багато недоліків: саме по собі використання паперових квитків (які часто взагалі відсутні) не дає можливості проконтролювати реальний пасажиропотік на маршрутах громадського транспорту і відповідно - обіг готівкових коштів; призводить до погіршення рівня безпеки перевезення пасажирів громадським транспортом. 

Читайте також: 
У Ніжині оголосили конкурс з перевезення пасажирів на маршрутах № 3,9,11,12 і 13
Очікується, що впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду забезпечить багато економічних переваг. Електронний облік пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту дозволить оцінити реальних обіг коштів, а відповідно - оцінити обґрунтованість тарифів на перевезення та можливості оновлення автопарку перевізника. Окрім того, система забезпечить можливість зручної, швидкої оплати і контролю проїзду, а також зменшиться час затримки громадського транспорту на зупинках. Це також дозволить впроваджувати різноманітні гнучкі тарифні системи.

Підстави підготовки проекту рішення. 

Дане рішення викликане потребою покращення якості та здешевлення для пасажирів пасажирських перевезень. Впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті сприятиме:

- максимальному підвищенню прозорості та точності обліку фактично наданих послуг з перевезення пільгових та інших категорій пасажирів;

- наданню повної, достовірної та деталізованої інформації про виконану транспортну роботу для вирішення задач аналізу та планування пасажирських перевезень;

- зменшенню експлуатаційних витрат перевізників на організацію та контроль збору виручки;

- підвищенню прибутковості міського транспорту;

- можливості запровадження адресності надання пільг та обліку їх обсягу в межах міста.

В процесі обговорення даного рішення більшість депутатів зійшлися на думці, що впровадження такої системи є необхідною і в подальшому однозначно має бути впроваджена.

Як прокоментував депутат і один із акціонерів ТОВ "Пассервіс" Олександр Шалай: "Для впровадження у міському пасажирському транспорті валідаторів і GPS-трекерів необхідно приблизно 10 мільйонів гривень".

Зауважимо, що це, ймовірно, вплине на коригування вартості проїзду в сторону збільшення.

Окрім того, в соцмережах часто публікуються думки, що перш за все потрібно оновлювати сам транспорт, підтримувати його належний санітарний стан, контролювати культуру водіїв, а вже потім братись за сучасні технології.

Також, було сказано, що дану автоматизовану систему оплати проїзду хочуть ввести і в Чернігові, і в Прилуках. Тобто є такий варіант, що картки на проїзд ніжинці зможуть використовувати і в цих містах.

В результаті, під час голосування дане рішення було прийнято, але питання фінансування і строків виконання даного рішення залишається відкритим ( в рішенні зазначено, що з 1 березня 2020 року запровадити в місті Ніжин, Чернігівської області автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському громадському транспорті)

Фото з інтернету
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: