Завантаження ...
banner
banner

Заборонити заборонене. Ніжинська міська рада не проти політичної агітації в школі

Сьогодні, 30 січня на черговій 51 сесії депутати Ніжинської міської ради розглядали проект рішення "Про недопущення політичної діяльності та політичної агітації, в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах

Сьогодні, 30 січня на черговій 51 сесії депутати Ніжинської міської ради розглядали проект рішення "Про недопущення політичної діяльності та політичної агітації,  в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина, на спортивних та дитячих майданчиках на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади".

З проектом рішення можна ознайомитися за посиланням.

Даний проект рішення перегукується з Законом України "Про освіту", а саме статтею 31. Так, згідно Закону політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти. У закладах освіти забороняється створення осередків політичних партій та функціонування будь-яких політичних об’єднань. Щоправда про пряму заборону політичної агітації в Законі "Про освіту" не йдеться.


В проекті рішення міської ради пропонувалося:

- заборонити розповсюдження реклами політичного характеру, здійснення політичної агітації та просування персонального політичного брендінгу в будь-якій формі у в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина, на спортивних та дитячих майданчиках на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади;

- заборонити використання матеріально-технічної бази дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади для здійснення політичної агітації та просування персонального політичного брендінгу в будь-якій формі.

В ході обговорення були висловлені різносторонні позиції. Одні депутати повністю підтримують дане рішення, а інші однозначно проти. 

Зрештою під час голосування даний проект рішення не набрав достатньої кількості голосів. 

До речі, рік тому Київрада з другої спроби прийняла аналогічний проект 
про недопущення політичної діяльності та політичної агітації в загальноосвітніх навчальних закладах міста Києва. 

mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: