Завантаження ...
banner

Авіаційний загін ДСНС у Ніжині отримав черговий сучасний гвинтокрил. Відео

Вчора, 30 січня, ще один вертоліт від французької компанії Airbus прилетів до Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби ДСНС у Ніжині

Вчора, 30 січня, ще один вертоліт від французької компанії Airbus прилетів до Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби ДСНС у Ніжині.

Про це повідомляє МВС України.

Гелікоптер вже пройшов всі необхідні процедури розмитнення та готовий приступити на службу до українських рятувальників.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що це вже третій гелікоптер, поставлений в Україну в рамках контракту з Францією.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров відмітив, що цей гвинтокрил - черговий вклад у Єдину систему авіаційної безпеки МВС. 

Своєю чергою, голова ДСНС Микола Чечоткін відмітив, що вертоліт Н225 продемонстрував, що він здатен виконувати завдання і в надскладних погодних умовах. Очільник ДСНС відмітив, що з того періоду, як прилетів перший гелікоптер, він вже виконує завдання в міжнародній системі пошуку та рятування.


Микола Чечоткін зазначив, що на базі авіаційного підрозділу ДСНС вже побудовані чотири ангари для зберігання нових гелікоптерів. Крім того, саме тут буде створено нову базу надання сервісного обслуговування для всіх вертольотів Системи авіаційної безпеки.

"Саме в Ніжині побудовані нові ангари для цих гелікоптерів. Для них створені всі умови. Також ми плануємо розмістити сервісні центри, які будуть обслуговувати всі гелікоптери в системі МВС. Це зовсім інший рівень технічного обслуговування", - наголосив голова ДСНС. 

Командир спеціального рятувального загону ДСНС Іван Коробка відмітив, що саме цей гелікоптер Н225 буде виконувати рятувальні та пошукові операції над морем та у горах, де умови особливо складні.

Пілот гелікоптера Антон Михайлюк, який разом із французьким колегою прилетів до України, відмітив, що ця техніка дозволяє здійснювати посадку на льоду, навіть спускатися низько над водою, щоб здійснювати рятувальні операції. Крім того, пілот відмітив зручність і комфорт під час пілотування.


Загалом, контракт передбачає придбання 55 нових і вживаних гелікоптерів для МВС.

Нагадаємо також, що в Україні буде розміщено центр технічного обслуговування цих вертольотів, що дасть можливість обслуговувати не лише свої машини, але й брати замовлення європейських партнерів, зміцнювати кооперацію з Європейським Союзом.

Вертоліт Н225 - володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження та надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин. Здатен перевозити на своєму борту 24 особи. Крім того, він розроблений на основі перевірених технологічних рішень і досвіду експлуатації по всьому світу. Підрозділи ДСНС будуть використовувати його під час аеро- та медичної евакуації. На цей момент авіаційний загін несе бойове чергування з пошуково-рятувального забезпечення та протипожежного патрулювання.

Французькі гелікоптери H-225 для ДСНС обладнані медичним устаткуванням, щоб забезпечити не лише авіаційне покриття по всій Україні, але й вчасно надавати медичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: