Завантаження ...
banner
banner

Гася свідчила проти Красулі

У Носівському районному суді триває розгляд справи Назара Красулі з Мильників Ніжинського району. Його звинувачують в катуванні сестричок Єсипенко та навмисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть

Красуля, суд, Єсипенко

У Носівському районному суді триває розгляд справи Назара Красулі з Мильників Ніжинського району. Його звинувачують в катуванні сестричок Єсипенко та навмисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть молодшої (постійні читачі по нашим численним публікаціям знають цю історію в деталях).

Чергове засідання 24 січня було дуже емоційним. На ньому свідчили фельдшер Мильниківського ФАПу Наталія Велхвадзе, яка і виявила 2-річну Вероніку вже мертвою, Тетяна Большак - завідувач дитячим відділенням Ніжинської райлікарні, куди відправили 5-річну Діану після смерті її сестрички і де вона перебувала до визначення в патронатну сім'ю. 

Красуля, суд, Єсипенко


А також ... так звана мати дівчаток Галина Єсипенко, або, як її всі називають, Гася. Її поява здивувала, адже 1 жовтня 2018-го Ніжинський міськрайонний суд засудив жінку до 2 років ув'язнення за злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. 

Раніше ми писали: Горе-матір Галину Єсипенко засуджено до позбавлення волі

 
Чому ж вона до цих пір не за ґратами?!

Як нам вдалося з'ясувати, вирок не набрав законної сили, оскільки ще немає рішення апеляційного суду - виявляється, Гася подала (або їй допомогли подати) апеляцію.

Красуля, суд, Єсипенко
 
У Носівці вона виступала активно, години півтори. Емоційно відповідала Красулі, коли йому дозволяли ставити їй питання. Говорячи про нього, називала не по імені або прізвищу, а «воно».
 
Мали заслухати і інших свідків - співмешканку підсудного Марину Дайдашан і її дочку Ангеліну, але вони вкотре на суд не приїхали. Самому ж Красулі термін утримання під вартою продовжили ще на 2 місяці. Наступне засідання призначили на 21 березня. У цей день виповниться рік після смерті замученої Вероніки.
 
Аліна Ковальова, «Гарт» №5 (2913) від 31 січня 2019
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: