Завантаження ...
banner
banner

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський першим повідомив про офіційну реєстрацію ПЦУ

Міністерство юстиції зареєструвало Київську Митрополію Української Православної Церкви (або Православної Церкви України, скорочено ПЦУ). Про це першим повідомив представник Православної Церкви України архієпископ Євстратій

Архієпископ Євстратій, Православна Церква України
Фото з інтернету

Міністерство юстиції зареєструвало Київську Митрополію Української Православної Церкви (або Православної Церкви України, скорочено ПЦУ). Про це першим повідомив представник Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) у Facebook.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський першим повідомив про офіційну реєстрацію ПЦУ.

Він також опублікував скріншот з реєстру Мін'юсту.

"Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України) - зареєстрована 30.01.19 р", - написав він.

За його словами, йдеться, зокрема, і про реєстрацію керівного органу – Київської митрополії. Саме до неї юридично долучатимуться парафії, які вирішили вийти з-під юрисдикції Московського Патріархату. 


Планується, що після інтронізації Митрополита Епіфанія як предстоятеля Православної Церкви України, яка відбудеться 3 лютого, будуть створені необхідні органи.

Далі проведуть перше засідання Священного синоду, на якому, зокрема, сформують керівний склад автокефальної помісної Церкви України.

Довідково. 15 грудня — Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української Православної Церкви Київського Патріархату Епіфанія Предстоятелем єдиної помісної Православної Церкви України.

Як відомо, минулого тижня Президент України Петро Порошенко підписав закон про перехід громад до ПЦУ. Закон, ухвалений парламентом 17 січня, передбачає механізми, котрі встановлюватимуть, в який саме спосіб релігійна організація може змінити свою підлеглість діючим в Україні та за її межами релігійним центрам (управлінням).

Що стосується Чернігівщині, то на сьогодні вже чотири парафії Української Православної Церкви (Московського Патріархату) перейшли до Православної Церкви України. Це Свято-Михайлівська парафія (село Воловиця Борзнянського району), Свято-Вознесенська парафія (село Оленівка Борзнянського району) та Свято-Покровська парафія (село Ковпита Чернігівського району). А у селищі Десна Свято-Гаврилівська парафія перейшла до Православної Церкви України разом з настоятелем релігійної громади отцем Ярославом (Малетичем).

Процедура переходу проста: таке бажання повинно бути волевиявленням самої громади. Приміром, може бути винесене на збори громади, більшістю голосів проголосоване і зафіксоване у протоколі. Далі громада звертається з проханням про прийняття цієї громади до Православної Церкви України до керуючого Чернігівської єпархії Православної Церкви України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: