Завантаження ...
banner

Чотири роки чоловік переховувався від поліції за розбійний напад на магазин у Ніжині

18 травня 2015 року двоє чоловіків увірвалися до приміщення одного з продуктових магазинів Ніжина. Наляканій продавчині погрожували пістолетом, вимагали виручку. На той час у касі було 7 тис. грн., які і стали

злочинці, грабіж, магазин, поліція

18 травня 2015 року двоє чоловіків увірвалися до приміщення одного з продуктових магазинів  Ніжина.

Наляканій продавчині погрожували пістолетом, вимагали виручку. На той час у касі було 7 тис. грн., які і стали здобиччю нападників. Неподалік магазину перебував чоловік до смерті наляканої жінки-продавця, який намагався завадити злочину, за що був поранений в обличчя з того ж таки пістолету. В результаті отримав тілесні ушкодження, які судово-медичні експерти віднесли до тяжких, а злочинцям вдалося втекти. 

По темі: Зв’язали продавщицю і двічі вистрелили в її чоловіка
 
Оперативниками встановлено, що злочин скоїли два раніше судимі за розбій мешканці Житомирської та Сумської областей. Обох було оголошено у розшук.
 
Одного із співучасників знайшли у липні 2015-го. Тоді ж кримінальне провадження відносно нього було направлено до суду, де вину повністю доведено. Наразі чоловік відбуває 10-річний термін ув’язнення.
 
Вчора, 3-го лютого 2019 року, у місті Конотоп Сумської області, поліцейськими відділу затримано і іншого підозрюваного.

40-річний «гастролер», який до цього так вдало переховувався від правоохоронців майже чотири роки, нарешті  має всі шанси понести заслужене покарання за скоєний на території Ніжина особливо тяжкий злочин. Саме він з пістолету поранив потерпілого, який намагався захистити життя своєї дружини та ледь не загинув. Дії чоловіка слідчими кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. 
 
Що у даному випадку хочеться сказати: за кожен скоєний злочин обов’язково доведеться нести відповідальність. Навіть якщо не затримали одразу. Навіть якщо пройшло кілька років. Переховування від правоохоронних органів - це не лише неможливість вільно пересуватися країною чи виїхати за кордон, труднощі пошуку гарної роботи, необхідність перервати зв’язки з рідними та близькими і, нарешті, тривожний сон вночі. Насамперед, це  аргумент для прокурора та судді обрати покарання, як, наприклад, у даному випадку, яке буде вимірюватися вже не роками, а десятиліттями позбавлення волі. 
 
Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: