Завантаження ...
banner
banner

Рибоохоронний патруль знову затримав ніжинців на озері в Куликівському районі

У період з 31 січня по 7 лютого 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 34 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, в Куликівському районі затримано

рибоохоронний патруль, ості, риболовля, продаж

У період з 31 січня по 7 лютого 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 34 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, в Куликівському районі затримано трьох жителів Ніжина, які за допомогою остей здійснювали вилов водних біоресурсів. 


Один з правопорушників виловив 25 окунів, чим завдав збитків на 425 грн. Двоє інших - виловили 21 окунів. Збитки склали 357 грн. Інцидент стався на озері поблизу села Салтикова Дівиця.

Раніше ми писали: 
Ніжинця затримали за використання ості під час риболовлі

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в Ніжині виявлено жительку міста Ічня, яка продавала живу рибу - карасів сріблястих. Документів, які б підтверджували законність придбання риби та сертифіката якості у жінки не було. На громадянку складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ніжинського районного суду.

В Управлінні Держрибагентства у Чернігівській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби - прохання повідомляти за вказаними номерами телефонів.

Довідкова інформація:

Повідомляємо, що любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Для продажу риби потрібно мати документи, що підтверджують законність її придбання (товарно-транспортну накладну, в якій зазначено де придбано рибу) та сертифікат якості.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: