Завантаження ...
banner

«НіжинТеплоМережі» наближають прихід весни. Громада не в захваті

Ніжинцям доводиться сплачувати просто «космічні» рахунки за тепло, і, не в останню чергу, – через застарілу систему тепломереж. Десятки кілометрів труб теплотраси залишаються неізольованими і просто гріють повітря

НіжинТеплоМережі, труби, ізоляція, весна

Ніжинцям доводиться сплачувати просто «космічні» рахунки за тепло, і, не в останню чергу, – через застарілу систему тепломереж. Десятки кілометрів труб теплотраси залишаються неізольованими і просто гріють повітря. Така ситуація спостерігається біля багатоповерхівок по всім мікрорайонам Ніжина.

На ділянках площею 5 м² взимку зеленіє трава, і таке диво природи аж ніяк не радує ніжинців. У цих місцях погано ізольована тепломережа. А це означає, що за тепло, яке йде на обігрів землі, а не житла, платять жителі багатоповерхівок. Хоча батареї у квартирах бувають не достатньо теплі, адже труби розгублюють тепло й обігрівають землю ще дорогою до будинків. І це тоді, як людей закликають утеплювати квартири, ставити енергоощадні вікна, двері, держава навіть компенсує вкладені у це банківські кредити.

До редакції звернулись жителі вулиці Незалежності, аби поскаржитись на нерівномірну подачу тепла в квартири. У квартирах буває настільки тепло, що доводиться відкривати кватирку. «Навіщо нам такі температури, це ж все гроші. А тепер подивіться, що робиться під вікном – цілі плантації зеленої трави. І це ж наші кошти. За тепло приходить більше двох тисяч гривень. Працювати на оплату комунальних послуг», – скаржиться Тетяна Миколаївна.

НіжинТеплоМережі, труби, ізоляція, весна

Журналісти зробили знімки вікон багатоповерхівки, де чітко видно відкриті кватирки. Та не всі там жарко. Жителі п’ятих поверхів не всі мають теплі квартири. Їх, власне, дивує, чому у сусідів жар доводиться випускати на вулиці, а їм доводиться підмерзати.

За коментарем звернулись до «НіжинТеплоМереж». Заступник директора Володимир Школьний пояснив: «Тепломережі не обслуговують внутрішньобудинкову систему. Тепло до багатоповерхівок подається нашим підприємством нормативно, а от вже розподілення тепла по будинку залежить від того, в якому стані знаходиться внутрішньо будинкова мережа і наскільки самі жителі поламали те, що було побудовано на початку і розраховане інженером».

А щодо ділянок з зеленою травою під будинками. Чи плануєте модернізувати систему тепломереж?

«У Ніжині 76 км мереж проходять в дві труби. В середньому вартість заміни 1 м труби складає – 1500 грн. Тож повна модернізація обійдеться  в 160 млн. грн. У нас в тарифі закладено на ремонти 800 000 грн., а на інвестиційну програму 2,5 млн. грн. От і робіть висновки, чи будемо модернізувати», – пояснив Володимир Школьний.

Джерело: Нежатин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: