Завантаження ...
banner

Вибори на Чернігівщині: поліція відкрила вже шість кримінальних проваджень

Станом на ранок 13 лютого до поліції Чернігівської області надійшло 36 повідомлень про порушення виборчого законодавства, з них шість стали приводом для відкриття кримінальних проваджень

Поліція, вибори, підкуп

Станом на ранок 13 лютого до поліції Чернігівської області надійшло 36 повідомлень про порушення виборчого законодавства, з них шість стали приводом для відкриття кримінальних проваджень.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Наразі відкрито по одному провадженню за фактом пошкодження білборду (частина 2 статті 157 ККУ) та перешкоджання журналістській діяльності (частина 1 статті 171 ККУ) в Чернігові, а також чотири провадження за фактом підкупу виборців у Чернігові, Козельці та Прилуках (частина 1 статті 160 ККУ).

З початку виборчої кампанії до поліції надійшло понад три десятки звернень. Всі вони стосувалися переважно підкупу виборців, пошкодження білбордів кандидатів або відсутності на них вихідних даних про тираж і видавця, збору особистих даних особами, які нібито проводять дослідження електоральних настроїв. Поліція Чернігівської області відреагувала на кожне повідомлення та оперативно перевірила всі адреси. У більшості випадків інформація не підтвердилася.

Якщо ви володієте будь-якою інформацією про порушення виборчого законодавства або вас намагаються підкупити (або вже підкупили), повідомляйте про ці факти за номером «102». В такому разі виборець може уникнути передбаченого законом покарання. Поліція перевірить кожне повідомлення. Не продавайте свій голос!


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: