Завантаження ...
banner

Про одну з кращих випускниць Гоголевого вишу: інтерв’ю

Вікторія Матвієнко (Охріменко) – одна з кращих випускників нашого вишу, активна учасниця та співорганізатор різних студентських та загальноміських заходів, на сьогоднішній день - начальник організаційного відділу Ніжинської районної ради

випускниця, Гоголевий виш, інтерв'ю, Вікторія Матвієнко

«Вміння здобувати знання самостійно –
основна мета навчання та запорука професіоналізму».

Вікторія Матвієнко (Охріменко) – одна з кращих випускників нашого вишу, активна учасниця та співорганізатор різних студентських та загальноміських заходів, на сьогоднішній день -  начальник організаційного відділу Ніжинської районної ради.

Будучи головою факультетської та університетської студентських рад, дівчина організовувала концерти, змагання, конференції. Разом із командою однодумців серед одногрупників і членів студради була співорганізатором  заходів місцевого рівня («Євровулиця», «День захисту дітей», «Ярмарковий квест», «Ранкова життєрадісна зарядка», флешмоби «Обійми мене» та «1000 журавликів – 1000 посмішок»). Була членом студентського магістрату Чернігівської області  у 2014 – 2015р.р. (проект «Студреспубліка»). Завдяки підтримці друзів та студентів вузу взяла участь у регіональному етапі конкурсу «Кращий студент України – 2014» (Чернігівська обл.).

Детальніше – у нашому матеріалі:
 
Доброго дня, Вікторіє. Ви навчалися в НДУ ім. М. Гоголя на природничо-географічному факультеті і вивчали хімію. Що стало стимулом для Вас піти навчатися в університет, і обрати саме цю науку?

Доброго дня, Валентино! Так склалося моє життя, що ця наука «переслідувала» мене досить довгий час. Ще під час мого навчання у Ніжинській гімназії №3 прийшов час обирати напрямок класу, і ми обрали природничий. Завдяки натхненній, наполегливій роботі нашого класного керівника Ольги Анатоліївни Клочкової, ми старанно вивчали хімію та біологію. Ці предмети були завжди нам подані в доступній і цікавій формі, адже деякі правила ми запам’ятовували у вигляді віршованих рядків, уроки завжди супроводжувалися різними інтерактивними вправами, цікавими різнобарвними дослідами та позитивною атмосферою.

випускниця, Гоголевий виш, інтерв'ю, Вікторія Матвієнко

Усе це прищепило любов до хімії й дало поштовх мені та ще 7 однокласникам продовжити навчання в природничому класі міського ліцею, де наші знання поглиблювала Швидко Олена Володимирівна.

Два роки насиченого й цікавого навчання в ліцеї збільшили мою цікавість до науки «хімії», а також до Гоголівського вишу, в лабораторіях якого проходили пари. Тож, коли постав вибір вступу до Київського національного університету імені Тараса Шевченка чи до Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, я обрала останній, так як полюбила його одразу й тут провела п’ять років незабутнього студентського життя!

Крім того, я завжди любила точні науки, де є конкретні формули, рівняння і правила, а хімія була саме такою.

Ви були однією з кращих студенток нашого вишу, маєте дипломи з відзнакою. Чи легко давалося навчання?які предмети виявились «найкориснішими» для Вас?

Дякую. Спочатку я навчалася на спеціальності «хімія та інформатика» (бакалавр), далі на спеціальності «хімія» (магістр). Перший рік навчання був різним: з одного боку було легше адаптуватися, чим іншим студентам, до навчання в університеті, так як у ліцеї навчання у нас проходило у вигляді пар, а не 45-хвилинних уроків і деякі  з викладачів уже були для нас знайомі. Однак це все одно зовсім інше життя. Навчання вдавалося по різному, профільні предмети вивчалися легко, а от непрофільні – не легко було зразу освоїти. З останнього року навчання запам’ятався предмет «Чинники успішного працевлаштування», який мав практичне застосування в подальшому житті.

Розкажіть про викладачів, хто запам'ятався найбільше та чим саме?

Важко виділити когось одного. Я завжди з теплотою в душі згадую викладачів своєї рідної кафедри хімії, яку очолює Суховєєв Володимир Володимирович. Цікавими для мене були пари загальної хімії куратора нашої групи Циганкова Сергія Андрійовича, аналітичної хімії - Гриценка Владислава Володимировича, хімічної технології - Москаленка Олега Вадимовича, фармацевтичної хімії - Демченка Анатолія Михайловича, методики рішення олімпіадних задач з хімії - Лукашової Ніни Іванівни.

Серед предметів, що не пов’язані з хімічними дисциплінами, які завжди були цікавими й доступними, найбільше запам’яталися пари історії педагогіки Самойленко Олени Володимирівни та англійської мови Смелянської Вікторії Володимирівни. Не можу не згадати тут і декана природничо-географічного факультету Сенченко Галину Григорівну та її заступників Кузьменко Людмилу Петрівну і Шовкун Тетяну Миколаївну, які не викладали в мене на курсі ніяких дисциплін, але вели по студентському життю, завжди підтримували студентську раду, раділи нашим успіхам і перемогам!

випускниця, Гоголевий виш, інтерв'ю, Вікторія Матвієнко

Сьогодні Ви успішний працівник Ніжинської районної ради. Як виглядає Ваш звичайний робочий день? Розкажіть, будь-ласка, детальніше про напрями роботи.

Звичайний робочий день описати важко, так як він залежить від кількості проведених в районній раді заходів і подій: іноді весь день можна переходити від одного заходу до іншого, після яких я пишу новини на офіційний сайт районної ради, іноді є «спокійніші» дні, коли я займаюсь підготовкою протоколів та стенограм засідань, що були проведені в раді. Загалом основні напрями моєї роботи, як начальника організаційного відділу, стосується організації інформаційного наповнення веб-сайту ради,  а також спільноти в соціальній мережі Facebook; координація роботи з питань надання методичної та практичної допомоги постійним комісіям ради; розробка та поновлення інформаційної бази даних по державних та релігійних святах, визначних історичних датах, днях народженнях, а також оформлення привітань з нагоди цих подій; співпраця з засобами масової інформації: підготовка прес-релізів про діяльність ради, роботу постійних комісій та депутатів ради з метою широкого інформування громадськості району про роботу ради; здійснення організації та проведення нарад, семінарів, конференцій, тощо.

Ви – молода дівчина, і з упевненістю можна сказати, що вже маєте певні кар’єрні досягнення у сучасному діловому світі. Чи це все про що ви мріяли?

Я задоволена тим життям, яке маю. Однак мріяти ніхто не забороняє, тож досягати чогось більшого хочеться завжди. Тому життя покаже. (усміхається – Авт.)

По закінченню університету активна діяльність стала звичкою, тож крім роботи, я взяла участь у міському конкурсі творчості та краси «Красуня Ніжина – 2016», організатор – ГО «Клуб АртМодельСтудія» (жовтень 2016р.), у заході «Грані Жіночності» в рамках Всеукраїнського соціального проекту комунікативного жіночого простору «Woman today in Ukraine», організатор заходу – ГО “Клуб "АртМодельСтудія" (березень 2018р.).

Побажання студентам та випускникам НДУ або ж поради новачкам, що прагнуть вивчати хімію?

Найголовніше побажання студентам – цінувати роки навчання в університеті, адже вони наповнені яскравими враженнями й незабутніми подіями! Cаме під час навчання розкриваються й розвиваються таланти багатьох людей; а випускникам – не забувати рідні стіни й по можливості відвідувати університет та розповідати про нього всім майбутнім вступникам.

А ще хочу сказати студентам: якщо вам іноді здається, що деякі предмети не знадобляться в житті, то знайте – все знадобиться, просто щось у більшій мірі, а щось у меншій. Адже завдяки навчанню в Гоголівському виші я почала свій, поки що невеликий шлях від студентського самоврядування до місцевого, однак саме ці роки на природничо-географічному факультеті дали поштовх моєму подальшому кар’єрному шляху.


Валентина Ващенко для ndu.edu.ua
Фото з архіву
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: