Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині росте 4500 аварійних дерев. Випилювати їх буде приватний підприємець

Станом на 1 січня 2019 року загальна кількість вибракуваних дерев по місту Ніжину, згідно актів обстеження, становить близько 4500 штук. Про це 14 лютого на черговому засіданні виконавчого комітету розповів начальник

аварійні дерева, видалення, підприємець
Фото з інтернету

Станом на 1 січня 2019 року загальна кількість вибракуваних дерев по місту Ніжину, згідно актів обстеження, становить близько 4500 штук. Про це 14 лютого на черговому засіданні виконавчого комітету розповів начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко.

На території кладовищ аварійних дерев приблизно 400 штук; на території громадських житлових будинків, шкіл, дитячих установ -  1700; на території парків і скверів - 300 штук; на зелених зонах вздовж тротуарів та проїзних частин вулично-шляхової мережі - 2100 дерев.

Дані дерева, як зауважив Анатолій Кушніренко, становлять загрозу життю та майну людей. Також, є причиною виникнення надзвичайних ситуацій.

За кошти, які виділяють з міського бюджету на випилювання аварійних дерев, виконують роботу на 10-20 % в рік від потреби. Тобто, бюджетних коштів не вистачає.

У минулому році на вулиці Шевченка впало 10 аварійних дерев, а загалом по місту - 350.

Управління ЖКГ та Б подавало на бюджет 2019 року пропозицію про виділення коштів у сумі 800 тис. грн на виконання робіт з випилювання аварійних дерев, а було виділено, фактично, 190 тис. грн.

У лютому місяці до управління звернувся фізична особа-підприємець з пропозицією про виконання робіт з видалення дерев у Ніжині на безоплатній основі за рахунок видаленої деревини, яка є неділовою.

Підприємцю вже надали виконання робіт по вулиці Шевченка.

Як розповів начальник управління, середня вартість, щоб спиляти одне дерево (діаметр 50-70 см), становить приблизно 4000 грн.

Члени виконавчого комітету погодили звернення підприємця за умови, що після робіт все буде прибрано.

Навесні, комунальне підприємство має висади на території міста саджанці нових дерев.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: