Завантаження ...
banner
banner

Ніжин відвідали спостерігачі ОБСЄ

18 лютого відбувся візит представників спостережної місії ОБСЄ Джутти Бангел (Німеччина) та Кірона Рейда (Великобританія) до виконавчого комітету Ніжинської міської ради з метою ознайомлення із порядком

ОБСЄ, спостерігачі, візит, вибори

18 лютого відбувся візит представників спостережної місії ОБСЄ Джутти Бангел (Німеччина) та Кірона Рейда (Великобританія) до виконавчого комітету Ніжинської міської ради з метою ознайомлення із порядком підготовки та проведення виборів Президента України у Ніжині та Ніжинському районі.

У зустрічі взяли участь міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, начальник відділу ведення реєстру виборців Олег Ярмак, заступник начальника Ніжинського відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області Олександр Чепурний, представники відділу ведення реєстру виборців Ніжинської районної державної адміністрації.

Після короткого знайомства, Джутта Бангел та Кірон Рейд повідомили, що вони є однією з двох груп довгострокових спостерігачів місії спостереження за виборами Президента України у 2019 році, які будуть працювати на території Чернігівської області. В зону їх відповідальності входять міста Ніжин, Прилуки та Бахмач та відповідні райони.

В ході розмови було надано відповіді на питання відносно порядку організації та проведення виборів: як збирається список виборців; коли він роздруковується; чи можуть виборці скоригувати відомості у списку виборців, якщо ті не відповідають дійсності; як виборець може перевірити себе у списку виборців; як голосують громадяни, що прибули із тимчасово окупованих територій. На всі ці питання дав чіткі та обґрунтовані відповіді Олег Ярмак.

На питання щодо місця та ролі місцевої влади у організації та проведенні виборів відповідали Анатолій Лінник та Сергій Колесник. Вони зазначили, що місцева влада чітко та неухильно дотримується законодавства про вибори та сприяє їх проведенню в межах визначених повноважень.

Крім інформації про вибори, Джутту Бангел та Кірона Рейда коротко ознайомили з особливістю Ніжина як історичного та мультикультурного міста. На згадку про зустріч міський голова подарував гостям ювілейні монети «Ніжину 1000 років» та запросив відвідати Ніжин у вільний час з туристичною метою.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю

ОБСЄ, спостерігачі, візит, вибори
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: