Завантаження ...
banner

На Ніжинщині може утворитися ще одна об'єднана громада

В ході реформи децентралізації у найближчі роки необхідно створити спроможні об'єднані громади по всій території України, не залишаючи поза увагою жодного населеного пункту


Децентралізація, реформа, ОТГ,РДА

В ході реформи децентралізації у найближчі роки необхідно створити спроможні об'єднані громади по всій території України, не залишаючи поза увагою жодного населеного пункту.

На Чернігівщині уже утворено 45 ОТГ. Тому, беззаперечно, ті сільські ради Ніжинського району, які ще не об’єдналися, мають скористатися принципом добровільності (а завершиться він 1 січня 2020 року) і утворити фінансово спроможну, здатну вирішувати питання місцевого значення ОТГ.

Як відомо, на Ніжинщині створено три громади – Лосинівська, Вертіївська та Ніжинська міська ОТГ, до якої нещодавно приєдналася Кунашівська сільська рада. 16 сільських рад ще досі не визначились. Тому голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин ініціював об’єднатися усім цим територіям в одну з центром у селі Талалаївка.

Про це повідомляє сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ніжинської РДА.

З очільниками сільських рад була проведена робоча зустріч, участь у якій узяла і депутат обласної ради, керівник виконавчої дирекції Чернігівського відділення Асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко.

Посадовці пояснили усі переваги об’єднання та погодили дорожню карту на шляху створення Талалаївської ОТГ. Зрозуміло, що сільські голови мають провести громадські слухання у своїх населених пунктах щодо цього питання, вивчити думку кожного та прийняти відповідні рішення.

Децентралізація, реформа, ОТГ,РДА

Децентралізація, реформа, ОТГ,РДА

Децентралізація, реформа, ОТГ,РДА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: