Завантаження ...
banner
banner

Що у Ніжині заважає якісній роботі з вивозу сміття?

Якісний сервіс з вивозу твердих побутових відходів складається з деяких важливих складових, а саме: - Зручне розташування майданчика зі збору ТПВ.- Можливість доїхати сміттєвозу до майданчика

вивіз, сміття, КП

Якісний сервіс з вивозу твердих побутових відходів складається з деяких важливих складових, а саме:

- зручне розташування майданчика зі збору ТПВ;
- можливість доїхати сміттєвозу до майданчика без всіляких перешкод;
- можливість уберегти сміттєвоз від пошкоджень дзеркал, стекол, деталей кузова, фар, тощо;
- вільний доступ до майданчика для завантаження сміття;
- чистий, не захаращений вигляд майданчика;
- своєчасне вивезення ТПВ.

Ці важливі складові тісно пов’язані між собою і якщо одна з них «не працює» то по ланцюгу перестають «працювати» інші, а від цього сервіс з вивезення ТПВ не може працювати якісно.

Як пише Унєніж, зараз у місті склалась досить неприємна картина коли практично кожна друга маленька вулиця чи провулок «заросли» кущами, довжелезними гілками, що витикаються з багатьох приватних володінь та великих чи малих дерев, що ростуть біля більшості дворів мешканців.

Читайте також: У Ніжині затвердили нові тарифи на вивезення і захоронення сміття

Також, біля домоволодінь зустрічаються закопані шини, стовпчики та інші перешкоди. Складається ситуація коли спецмашини комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» або не в змозі взагалі проїхати певною вулицею, або не в змозі проїхати без пошкоджень техніки. Така ситуація є неприйнятною і потребує негайного вирішення.

Шановні власники приватних домоволодінь, ОСББ, приватні підприємці та юридичні особи! Містом вже курсують нові сміттєвози та інша техніка, що не завжди і не всюди може проїхати, щоб виконати свою роботу. Просимо Вас провести інспектування території за яку Ви відповідаєте та привести її до належного стану. Іноді достатньо підрізати декілька гілок чи спиляти невелике деревце, щоб навести лад. Такими  діями Ви забезпечите вільний проїзд спеціалізованої техніки КП «ВУКГ» повз вашу вулицю, а отже виконання нею своїх прямих обов’язків на благо всього міста. Крім того, якщо Ви бачите на своїй вулиці аварійно-небезпечне дерево, яке потребує негайного видалення, потрібно невідкладно звернутись з письмовою заявою до Управління ЖКГ та Б.

Починаючи з 2019 року, комунальне підприємство «ВУКГ» починає розширення зон обслуговування населення зі збору та вивозу ТПВ по всьому місту. Ніжинською міською радою було виділено кошти на придбання 40 майданчиків для збору ТПВ та 55 контейнерів для сміття. З настанням сприятливих погодних умов розпочнеться монтаж нових майданчиків на вулицях міста з подальшим планомірним вивезенням ТПВ з них згідно графіка.

Майданчики для збору ТПВ являють собою встановлений та забетонований металічний каркас, основу під баки для сміття, огорожу з профнастилу зеленого кольору та  самі контейнери для сміття. У ніжинців ще є час звернутись до УЖКГ та Б з пропозиціями щодо встановлення майбутніх майданчиків ТПВ або прямо до КП «ВУКГ», якщо місце узгоджено з мешканцями всієї вулиці. Крім того, що мешканці отримають сучасний та новий майданчик для зручного цілодобового викидання побутових відходів, їх вулицю буде автоматично включено в першу чергу робіт з зимового прибирання.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: