Завантаження ...
banner
banner

Про інфекційну захворюваність за тиждень: у Ніжині 9 дітей захворіло на вітряну віспу

25 лютого на щотижневій оперативній нараді при міському голові головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького Олександр Костирко доповів щодо епідеміологічної ситуації

інфекції, захворюваність, вітряна віспа

25 лютого на щотижневій оперативній нараді при міському голові головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького Олександр Костирко доповів щодо епідеміологічної ситуації на території громади міста.

Інфекційна захворюваність за тиждень:  

– гострі ентероколіти - 2 особи; 
– кір - 1 особа; 
– скарлатина- 4 особи ;  
– ротавірусна інфекція - 1 особа; 
– вітряна віспа - 9 осіб (8 дітей дошкільний навчальний заклад № 23 і 1 дитина дошкільний навчальний заклад №12).

Збудник вітряної віспи - це вірус, який є нестійким поза організмом людини. Його швидко інактивують дезінфекційні засоби, швидко гине при висиханні та температурі понад 60°С, але добре зберігається при низькій температурі.

Джерелом інфекції при вітряній віспі є хворий, який стає небезпечним для оточуючих з кінця інкубаційного періоду (за 6-7 годин до появи висипу) і аж до 5-ої доби з моменту появи останніх елементів висипу.

Як зазначив Олександр Костирко, епідситуація у Ніжині є керованою і стабільною.

На ГРИП та ГРВІ захворіло: дітей  – 157 осіб (це на 29 осіб більше ніж минулого тижня); дорослих 73 особи (це на 20 осіб менше ніж минулого тижня). Епідеміологічний поріг не перевищено.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: