Завантаження ...
banner
banner

Олег Ляшко: Рятувальникам – житло і мінімальна зарплатня 15 тисяч

Лідер Радикальної партії в чергове довів, що не розкидається обіцянками. Коли запевнив, що допоможе – то обов'язково виконає. І відразу ж дасть нові… ні, не обіцянки, а зобов’язання

ПОЗИЦІЯ. Лідер Радикальної партії в чергове довів, що не розкидається обіцянками. Коли запевнив, що допоможе – то обов’язково виконає. І відразу ж дасть нові… ні, не обіцянки, а зобов’язання.

Житло чекали 20 років, поки за справу не взявся Олег Ляшко

Яскраве підтвердження – вирішення житлового питання для працівників Ніжинського авіаційного загону Державної служби з надзвичайних ситуацій. Останні кілька десятиліть рятувальники не отримували нового житла – вимушені були тіснитися під одним дахом з родичами цілими сім’ями або винаймати кімнати чи квартири, віддаючи левову частину скромної зарплатні за оренду. Але крига скресла. Минулої п’ятниці, 22 лютого, відразу 48 родин отримали довгоочікувані квартири в новому будинку, який було реконструйовано зі старої казарми. Більшість з них стояли в квартирній черзі по 17-20 років.

Плани з ремонту будівлі і пристосування її під окремі квартири для рятувальників в Авіаційному загоні ДСНС виношувалися давно, але повсякчас бракувало коштів. І лише влітку 2017 року, коли про проблему дізнався народний депутат Олег Ляшко, ситуація змінилася.



– Це ганебна ситуація, яку ми виправимо! Добиватимусь, щоб як мінімум, 100 мільйонів гривень пішло на житло для українських рятувальників... З цих 100 мільйонів ми вимагатимемо спрямувати хоча б 15 мільйонів гривень на реконструкцію житла для 48 сімей рятувальників із Ніжина. Сподіваюсь, що наступного разу, коли я приїду, ви вже житимете у нових помешканнях, – звертався до людей Лідер Радикальної партії в липні 2017 року.

В підсумку взяте зобов’язання було навіть перевиконане – завдяки діям Олега Ляшка та його соратників по партії в Верховній раді, на будівництво житла вдалося спрямувати більше 20 мільйонів. І менш ніж за півтора роки щасливі родини рятувальників отримували з рук Лідера Радикальної партії ключі від нових квартир.



І, варто відзначити, далі буде. Адже поруч з новим будинком стоять ще дві казарми, які чекають на таку саму реконструкцію. І є ще 130 родин без власного житла. Олег Ляшко запевнив, що докладе усіх зусиль, або зрушити і це питання. А знаючи досвід попередніх зобов’язань народного депутата, можна не сумніватися, що найближчим часом слід чекати новосілля й іншим рятувальникам Ніжина.


Зарплата виросла в три рази. Далі буде

Нове житло – це лише епізод в програмі підтримки Олегом Ляшком надзвичайників, які, за словами народного депутата, обрали найшляхетнішу професію: рятувати життя людей. І, звісно, мають відчувати з боку держави вдячність і демонстрацію власної потрібності. 



– Як можна виконувати свою місію, щодня ризикувати власним життям, щоб врятувати чуже життя, коли у тебе мінімальна зарплата – 2300 гривень? – обурювався кілька років тому Лідер Радикальної партії. І не просто обурювався, а робив усе, щоб змусити уряд збільшити фінансування всієї галузі в цілому і росту заробітної платні для рятувальників. Насамперед завдяки його діям сьогодні жоден представник цієї професії не отримує менше 9000 гривень. Тобто, мінімалка збільшилася більше ніж в три рази. Але й це – не межа.
– Дев’ять тисяч – це вже щось. Але потрібно, щоб було 15 тисяч. І я обов’язково перегляну бюджет заради того, щоб підняти для вас мінімальну зарплату, – звернувся Олег Ляшко до рятувальників під час урочистостей з нагоди 20-річчя Ніжинського авіаційного загону.
– Хтось говорить, що рятувальники сплять на роботі. А я скажу: нехай сплять. Це означає, що ніхто не потрапив у біду. І нехай у вас буде менше роботи. Але коли вона з’явиться – щоб ви відчували себе захищеними.

Нова техніка – більше врятованих життів

Ще один напрямок, в якому Радикальна партія працює для підтримки ДСНС – забезпечення підрозділів новою пожежно-рятувальної технікою. Вона, до речі, виготовляється в Чернігівській області – на заводі в Ладані. За словами очільника Чернігівської обласної організації Радикальної партії Олега Авер’янова, за останні два роки нарешті вдалося більш-менш виправити ситуацію.

– Щодня в Україні виникає близько 300 пожеж. На них гинуть люди. Та техніка, на якій працювали раніше пожежні – вона не дозволяє виконувати обов’язки в належному вигляді. Але тепер, завдяки Олегу Ляшку та Радикальній партії, почали виділятися кошти на оновлення, на ремонт, на закупівлю нової техніки, – зазначив Олег Авер’янов.



Рятувальники мають працювати на нових машинах, мати житло і достойну зарплату. Тоді вони зможуть захистити людей.
А на презентації техніки, яке є в розпорядженні Авіаційного загону, Олег Ляшко зазначив, що питання забезпечення ДСНС новою технікою – пріоритетне. Причому не лише для рятувальників, але й для всієї економіки в цілому.

– Наші служби закуповують французькі вертольоти, і це при тому, що в Україні виробляють кращі аналоги. Їх навіть закупили німці для своїх потреб. Виходить, що німці розумніші, ніж ми! – заявив Лідер Радикальної партії. І заповнив, що продовжить відстоювати українські інтереси, допомагаючи тим самим створенню нових робочих місць та збільшенню надходжень до бюджету.

Нагадаємо, саме завдяки принциповій позиції Олег Ляшка в бюджет 2016 року були включені 400 мільйонів гривень для ДСНС на закупівлю нової пожежної техніки. В 2017 році 100 мільйонів гривень на житло для рятувальників. У 2018 році дії депутатів Радикальної партії дозволили ще збільшити фінансування ДСНС. Як наслідок – надзвичайники змогли закупити техніки вже на 600 мільйонів. І плюс 400 мільйонів – на вертольоти. 
І вже в 2019 році заплановано виділити 100 мільйонів на житло, мільярд на пожежну техніку, у тому числі 400 мільйонів на авіаційну техніку.

– Чим новіша техніка – тим більше врятованих життів! – наголошує Олег Ляшко. А вдячні за підтримку рятувальники з Ніжинського авіаційного загону нагородили народного депутата почесною відзнакою – медаллю до 20-річчя спецзагону.


gorod.cn.ua


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: